56 תיקים בגין ניסיונות פריצה ואלימות ו-9 הרשעות, כל אלה לא הספיקו לבית המשפט לשלוח את תושב חדרה למאסר בפועל כפי שדרשה התביעה ובמקום זאת בחר בית המשפט להטיל עליו עונש מאסר על תנאי בלבד
בבית המשפט השלום בחדרה דנים במקרים רבים בעניינם של עבריינים שביצעו שורה של עבירות וברגע של הכרעת הדין הם עומדים מול השופט ונאלצים לשפשף טוב טוב את עיניהם או יותר נכון את אוזניהם כדי לשמוע את גזר הדין הנגזר עליהם על ידי בית המשפט. אתמול זה קרה.
תושב חדרה, בן 40, הספיק לצבור 56 תיקים ו-9 הרשעות והופתע בעצמו כששמע כי השופטת שולחת אותו למאסר על תנאי בגין עבירה שעונשה הוא 6 חודשים עד שנת מאסר למרות שהתביעה דרשה מאסר בפועל וקנס כספי.
עורך הדין רותם כהן (צילום: שלומי גבאי)
מכתב האישום עולה כי לפני כחצי שנה ניסה הנאשם לפרוץ דרך המרפסת לביתו של תושב העיר המתגורר בקומה השניה. ניסיון הפריצה נכשל לאחר שבעל הדירה הבחין בנאשם וזה הספיק להימלט מהמקום. הנאשם נלכד ונגדו הוגש כתב אישום בגין ניסיון פריצה.
במהלך הדיון דרש נציג המדינה מבית המשפט בהתחשב בעברו הפלילי העשיר של הנאשם להטיל עליו עונש מאסר לרבות עונש על תנאי וקנס כספי. אולם מנגד טענה ההגנה כי הנאשם בחר לקחת אחריות ולמרות עברו הפלילי הוא עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות כאשר בחר בדרך של שיקום. סניגורו של הנאשם עורך הדין רותם כהן, התייחס בעיקר לנכונותו של הנאשם להמשיך להשתלב בצורה אינטנסיבית בשיקום ואף הדגיש את העובדה כי תסקיר המבחן לגביו היה חיובי וכי מרשו בחר לשקם את עצמו.
השופטת ארגמן התייחסה בכתב האישום כי לאחר שהנאשם נעצר בתיק זה הוא נתון לתנאי מעצר מגבילים קשים ביותר במשך תקופה של למעלה 8 חודשים עם אזוק אלקטרוני ובית המשפט השתכנע כי ההליך הטיפולי נושא פירות. לנוכח דברים אלה בסופו של דבר החליטה השופטת פנינה ארגמן לגזור על הנאשם 6 חודשי מאסר על תנאי בלבד.
בתגובה להחלטת בית המשפט עו"ד רותם כהן אמר: ״בית המשפט בהחלטה אמיצה ואנושית, מעדיף את האפיק השיקומי ובוחר להמנע משליחת הנאשם אל מאחורי סורג ובריח. ההגנה סבורה כי זו דרך המלך אשר משקפת את אינטרס הציבור ומברכת על גזר הדין״.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.