קלוב התעופה מסכם שנת הישגים. בשנה החולפת זכה קלוב התעופה חדרה במקום השני בליגת התחרויות, ומתהדר בנציגים בנבחרת ישראל
קלוב התעופה חדרה מסכם את עונת התחרויות ונכנס לפגרת החורף. הקלוב העוסק בספורט הטיסנאות מציין השנה 71 שנים להיווסדו, והוא פועל ב-11 מחלקות טיסנים שונות מתוך ה-14 שמתקיימות בהן תחרויות ארציות ובינלאומיות.
בשנה החולפת זכה קלוב התעופה חדרה במקום השני והמכובד בליגת התחרויות לאחר סניף רעננה.
אור שבת, חבר קלוב התעופה חדרה המדריך במועדון ומאמן הטסה, חזר ממונגוליה כחבר נבחרת ישראל עם לא פחות ממדליית זהב לנבחרת הישראלית.
פעילות בקלוב התעופה
בתחרות פתוחה (world cup) שנתקיימה בשנה בדרום הארץ בהשתתפות אלופי אירופה וסגניהם, השיג אור שבת תוצאה מלאה בכל סיבובי ההטסה וזכה במקום הראשון בתחרות טיסני דאון עם מנוע גומי. במקום השני זכה גלעד מרק, גם הוא מחדרה, ובדירוג צוותים זכה סניף חדרה במקום הראשון.
גם בנוער זוכה קלוב התעופה חדרה להישגים מרשימים, והגיע למקום הראשון מבין המועדונים בארץ.
שגיא ברודני זכה במקום הראשון אך בשל טעות טכנית ברישום כלי הטיס, לא נכנס כחבר נבחרת ישראל. תומר רויזין דורג במקום השני והצליח להתברג כחבר נבחרת ישראל בטיסני דאון מתקדמים ד2 וייצא לייצג את המדינה ואת הסניף החדרתי באליפות העולם בטיסנים לנוער שתיערך בקיץ הקרוב במקדוניה.
זה לא ההישג הראשון בו זוכה קלוב התעופה חדרה בדירוג נוער, שכן בקיץ האחרון שבו תומר רויזין ורון שניידר מאליפות אירופה לנוער שנערכה ברומניה.
"עצמה", המרכז לאגודות ספורט עצמאיות בה חבר המועדון החדרתי, יעניק מענקי הישג בספורט לספורטאים: רון שניידר ותומר רויזין בעבור הישגיהם הספורטיביים כחברי נבחרת ישראל לנוער, ובנוסף יקבל גם המועדון החדרתי מענק על הישגיו.
לדברי מנהל קלוב התעופה חדרה נדב ליפשין, זה לא פשוט בעיר כמו חדרה להגיע להישגים בינלאומיים. ליפשין: "בענף הטיסנאות חייב הספורטאי להכיר היטב את כלי הטייס שלו ואף לבנות אותו. דרוש ידע רב, הן כיצד בנוי ומורכב הטיסן והן בידע ההטסה. ניצול של תנאי מזג אוויר לרבות טרמיקות (זרמי אוויר חמים) ומשבי רוח, והשילוב של הכל יחד יביאו לתוצאות הדרושות. התחרות היא צפופה וכמו בענפי ספורט אחרים חלקי השנייה יכולים להפריד בין הזכייה לכישלון".
כעת, עם היציאה של קלוב התעופה לפגרת החורף, עמלים על בנייתם של הדגמים החדשים והמשוכללים יותר לקראת עונת התחרויות שתתחיל בקרוב. החורף הוא זמן מצוין לבנות ולתכנן את עונת התחרויות הבאה, לקרוא למצטרפים נוספים להיכנס לעולם התעופה והחלל, כי בקלוב התעופה כבר יודעים מזמן שהשמים הם לא הגבול.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.