מתנ"ס גבעת אולגה זכה בהכרה רשמית של משרד הכלכלה והתעשייה להפעלת צהרונים בשכונה.
מתנ"ס גבעת אולגה זכה בהכרה רשמית של משרד הכלכלה והתעשייה להפעלת צהרונים ברחבי השכונה. במתנ"ס מסבירים כי משמעות ההכרה היא הרחבת אפשרויות התעסוקה לאימהות לילדים קטנים. זאת מאחר שיום עבודה ברבות מן המשרות מסתיים לקראת השעה ארבע, ולהורים לילדים יש צורך רב במסגרת חינוכית שאליה ניתן להכניס את הילדים החל מסיום הלימודים בגן ועד שעת החזרה מהעבודה. הצהרונים מספקים מסגרת זו, ומאפשרים להורים להתקבל למשרות מגוונות.
בהוראת יו"ר הנהלת המתנ"ס עו"ד אליהו בוסקילה, החלו במתנ"ס גבעת אולגה לפני למעלה משנה לעשות מאמצים רבים לקבלת ההכרה של משרד הכלכלה והתעשייה.
כפועל יוצא של ההכרה יתווסף פיקוח של משרד הכלכלה והתעשייה לפיקוח הקיים של רשת "צהריים טובים" של החברה למתנס"ים, מה שיבטיח כאמור ביטחון ובטיחות גבוהים יותר.
מתנ'ס גבעת אולגה (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
במקביל נועדה ההכרה לעודד נשים לצאת לעבוד במשרה מלאה, לעודד מסגרות משלימות איכותיות לחינוך הפורמאלי, ולהקל בתשלומי ההורים במסגרות אלה. משמעות נוספת וחשובה היא שהתקציב בצהרונים יגדל ותינתן האפשרות להרחיב את הפעילויות בצהרון.
ההישג המשמעותי התקבל בסיפוק רב מאחר שזו הפעם הראשונה שהמתנ"ס זכה להכרה בהפעלת הצהרונים בשכונה. מי שהייתה אמונה על הקשר עם משרד הכלכלה והתעשייה היא מנהלת הפרויקטים במתנ"ס כוכב פרץ, שייצגה את מנהלת המתנ"ס סיגל סימיאן ומנהלת המרכז לגיל הרך קרן עמידן, וקיבלה שבחים על ביצוע המהלך.
ראש העיר צביקה גנדלמן ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון התקשרו לברך על ההכרה וחיזקו את ידי הצוות וההנהלה. לדברי מנהלת המתנ"ס, "היום הנחנו תשתית לטווח ארוך, שרואה את התושב במרכז ודואגת לקדם את התחום, וזו עליית מדרגה בשירות לתושב ששמנו לנגד עינינו".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!