כוחות הביטחון נערכים לפעולות חילוץ בגלל מזג האוויר
מאת: שלומי גבאי יום שני,
25 בינואר 2016, 21:08
השר לביטחון הפנים, ח"כ גלעד ארדן הנחה את גופי החירום וההצלה בפיקוד משטרת ישראל, לתת מענה למכלול התרחישים הצפויים בדגש על הצלת חיים, לרבות הפעלה של כוחות חילוץ צבאיים ואזרחיים, בשל מזג האוויר הסוער. במד"א בנוסף , דואגים לדיירי הרחוב
בשל מערכת מזג האוויר החורפית והמשמעותית, הכוללת גשמים, שלג בהרים, חשש לשיטפונות והצפות, טמפרטורות נמוכות ורוחות חזקות, מקבל השר לבט"פ תמונת מצב ועדכונים שוטפים מכלל גופי החירום וההצלה, הנמצאים בתיאום שוטף מול החיזוי המטארולוגי ונערכים בהתאם.
השר ארדן הנחה לשים דגש על הצלת חיים, ולאפשר את השירותים החיוניים באיזורי הסיכון על מנת למזער את השיבוש במרקם החיים.
כמו כן, הנחה השר על מענה מתואם המשלב את מערך המגיבים הראשונים - משטרת ישראל, פקע"ר, כב"ה, מד"א וגופים אזרחיים, מערך הרשויות המקומיות, משרדי הממשלה ורשויות יעודיות.
בנוסף, הורה השר לתת תשומת לב לאוכלוסיות חלשות, הנמצאות בסיכון להיפגעות, על מנת לשמור על ביטחונן האישי.
כוחות חילוץ משולב בפעולה (צילום: שלומי גבאי )
במהלך החודשים האחרונים נערך המשרד לביטחון הפנים לביצוע כלל מערכת ההכנות הדרושה שתאפשר מעבר מהיר לעבודה במתכונת חירום, הן במערך המגיבים הראשונים, הן במערך הרשויות הייעודיות בדגש לחברת חשמל ונתיבי ישראל, והן במשרדי הממשלה הרלוונטיים.
ישנה היערכות מלאה של המשטרה בתיאום מלא מול צה"ל, נתיבי ישראל וגופי ההצלה לניהול ושליטה בצירים בדגש על צירים ראשיים. ישנה מוכנות למענה מהיר לשריפת בתים וחילוץ לכודים תוך הפעלת מערך הכבאים והמתנדבים.
בוצע תגבור מוקדי החירום בכלל הגופים למתן מענה מקצועי ומהיר. בנוסף, לכל משרד ממשלתי ורשות יעודית יש אחריות לתחומי הפעילות שלו בחירום ועליו לבצע את כל הנדרש בכדי לעמוד במשימה.
השר ארדן קורא לציבור לעקוב אחר הנחיות המשטרה וגופי החירום בכלי התקשורת ולהישמע להן, בדגש על נסיעה בצירי התנועה מחשש לקרה וסכנת החלקה. מוקד 110 עומד לרשות הציבור לקבלת מידע שוטף באשר למצב הכבישים.
יחד עם זאת : בעקבות גל הקור והקרה הפוקד את ישראל חילקו מתנדבי מד"א שקי שינה ושמיכות לדיירי רחוב
בזמן שרובנו מתחממים בתנורים ובשמיכות בתוך הבתים, רבים מדיירי הרחוב נמצאים בסיכון גבוה לפגיעות שעשויות להסתיים אף במוות. על מנת לסייע ככל הניתן חילקו מתנדבי מד"א שקי שינה לדיירי רחוב
מידי שנה בתקופת החורף מוזנקים צוותי מד"א לטפל במקרים של דיירי רחוב הסובלים מהיפו-תרמיה, כאשר חלק מהמקרים אף הסתיים במוות. בעקבות גל הקור והקרה שמורגש בימים אלו ברחבי הארץ, יצאו מתנדבי מד"א וחילקו שקי שינה שיחממו את דיירי הרחוב .
מנכל מד"א אלי בין: ״במהלך חודשי החורף צוותי מגן דוד אדום מוזנקים לטפל במקרים של דיירי רחוב הסובלים מקור ולכן עם גל הקור, פועלים כוחות מד"א על מנת להעניק למחוסרי הדיור לא רק טיפול רפואי, אלא גם סיוע הומניטרי שימנע פגיעות קטלניות כתוצאה מהקור העז״.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!