2015: שיא כל הזמנים במספר יחידות הדיור החדשות בחדרה
מאת: רון איתן יום ראשון,
10 בינואר 2016, 17:30
בשנת 2015 נרשם שיא של כל הזמנים במספר יחידות דיור חדשות הנבנות בחדרה: בשנה זו החלה בנייתן של 1344 יחידות דיור, לעומת 888 בשנת 2014.
דוח שהפיקה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חדרה בתום שנת 2015 מצביע על מספר שיא של כל הזמנים ליחידות דיור חדשות הנבנות בחדרה. על-פי נתוני הדוח, במהלך 2015 החלה בנייתם של לא פחות מ-1344 יחידות דיור חדשות, עלייה של 456 יחידות דיור שהן 51.3 אחוז יותר לעומת 888 יחידות דיור חדשות שבנייתם החלה במהלך שנת 2014, ועלייה של 535 יחידות דיור שהן 66 אחוז יותר לעומת 809 יחידות דיור שבנייתם החלה בשנת 2013.
בהשוואה למספר יחידות הדיור החדשות שנבנו לפני עשור, 338 יחידות דיור בשנת 2005, חל זינוק של כ-400 אחוז במספר יחידות הדיור החדשות הנבנות בעיר. בסך הכל טופלו בשנה החולפת 390 בקשות להיתר, לא כולל בקשות שוטפות לאישורי אזור, בקשות לחידות או הארכת תוקף החלטה, ובקשות להיתרים לעבודה מצומצמת, והוצאו 285 היתרי בנייה. השנה הוצאו 188 טפסי 4 (אישור לאספקת מים, חשמל וטלפון) למבנים ובנייני קומות, בסך הכל 759 יחידות דיור אשר אוכלסו בשנה זו.
פרויקט בבניה בחדרה (צילום: הדמיה - חברת ALL-I)
כזכור, במהלך שנת 2015 זכתה העירייה למענק של משרד הפנים בעקבות העלייה במספר היתרי הבנייה שהוציא אגף ההנדסה בשנת 2014, שהוענק כתמריץ לעידוד בנייתן של יחידות דיור בעיר. המענק בגובה 983 אלף שקלים הוענק לעיריית חדרה בהתאם להחלטות הממשלה 1533 ו-2039 המנחות להעניק תמריץ כספי לרשויות מקומיות שהגדילו את היקף היתרי הבנייה שהוציאו.
הצפי הוא, שבשנת 2016 תחול עלייה נוספת במספר הבקשות להיתרי בנייה ליחידות דיור חדשות, בין היתר בגלל הבנייה המואצת בכל רחבי העיר, עם דגש על מערב חדרה.
נתון זה מעיד, בין היתר, על מגמת הבנייה של שכונות חדשות, וכן חיזוק מערב העיר בבנייה חדשה ואיכותית, כפי שהצהיר לא אחת ראש העיר צביקה גנדלמן. לדברי ראש העיר, אזור מערב העיר מהווה מנוף צמיחה וקרש קפיצה לחדרה כולה. אי לכך מושם דגש רב על פיתוח האזור, כולל חיזוקה של שכונת גבעת אולגה. בנוסף לשכונות החדשות המתוכננות להיבנות ישולבו בפיתוח רצועת החוף גם מתחמי מסחר ומלונאות שיהפכו את האזור לאזור פנאי שוקק חיים שנתמך במתחם מגורים איכותי, מלונאות ומסחר, בהתאם לפוטנציאל הגלום ברצועת החוף.
ראש העיר עם דגם של אחד הפרויקטים במערב חדרה. צילום: יח"צ
העלייה במספר יחידות הדיור הנבנות מדי שנה תואמת את תוכנית המתאר של העיר, לפיה עד שנת 2020 יגיע מספר התושבים בחדרה לכ-150 אלף וצפויות להיבנות כ-35 אלף יחידות דיור נוספות, וכן היצע של כ- 2,600 חדרי מלון בגדלים שונים, עד 15 בתי מלון בצפון מערב העיר ובנוסף כ-400 חדרי אירוח כפרי מדרום לפארק השרון.
על-פי התוכנית צפויות להיבנות אלפי יחידות דיור נוספות בפרויקטים במרכז העיר, ביניהם שכונת הפארק הצפויה להכיל 2,400 יחידות דיור המאופיינות בבנייה איכותית, הן צמודת קרקע והן רוויה.
אלפי יחידות דיור צפויות להיבנות גם במערב העיר, בין היתר בשכונת עין הים בעלת פוטנציאל הבנייה ל-1,400 יחידות דיור בבנייה רוויה; בשדרות בגין צפויות להיבנות 1,115 יחידות דיור בבנייה רוויה ו-230 צמודי קרקע; ברובע הים צפוי להיבנות מתחם איכותי של מגורים ומלונאות בהיקף של 10,000 יחידות דיור.
במקביל צפויים ריכוזי הבנייה באתרי תעשייה, ביניהם אזור התעשייה הצפוני ואנרג'י פארק הסמוך לכביש החוף, לספק היצע תעסוקתי לכ-55 אלף עובדים.
במהלך שנת 2015 קיים ראש העיר גנדלמן פגישות עבודה במשרדי ממשלה, וכן עם קבינט הדיור, במטרה לקדם תוכניות פיתוח ובינוי ברחבי העיר, וכן הרחבת ההיצע של יחידות דיור בשכונות השונות.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.