מבצע "חבק ילד" של מפעלות הרב גרוסמן יוצא לדרך בחדרה ובכל רחבי הארץ. מנכ"ל מפעלות הרב גרוסמן, חבר מועצת העיר הרב בן ציון נורדמן: "מדובר במצווה של ממש". לסיוע ותרומות חייגו 5630*.
לפי נתוני דוח העוני שפורסמו ממש לאחרונה, במדינת ישראל יש עלייה חדה במספר העניים בישראל בשנת 2014. 18 אחוזים מהמשפחות בישראל חיו בעוני ב-2014.
לאור הנתונים העגומים השנה החליט חתן פרס ישראל הרב יצחק דוד גרוסמן לצאת במבצע מקיף כדי שלאף ילד לא יהיה קר בחורף הזה. מבצע התרומות למען ילדים בסיכון של מפעלות הרב גרוסמן יצא לדרך השבוע בשיתוף רשת השופרסל על כל סניפיה. צריך להדגיש כי לפי נתוני דוח העוני, בקרב ילדי ישראל מדובר על 31 אחוזים מהילדים בישראל הנמצאים מתחת לקו העוני לעומת 30.8 אחוזים ב-2013.
הרב נורדמן עם הרב גרוסמן בחדרה באחד המבצעים למען הקהילה. (צילום: יח"צ)
השנה יתפרסו אלפי מתנדבי מוסדות הרב גרוסמן בכל הארץ ויופעל גם מוקד טלפוני מיוחד שמספרו כוכבית 5630 והכל על מנת לעזור לאותם אלו אשר זקוקים לארוחה חמה, לשמיכה מחממת או לכל אמצעי אחר בכדי לעבור את החורף הזה בשלום. לדברי מנכ"ל מפעלות הרב גרוסמן וחבר מועצת העיר חדרה, הרב בן ציון (בנצי) נורדמן, מדובר במבצע הכרחי שבו מודגשת האחדות של כל עם ישראל: "גם השנה, מדהים בעיניי לראות את כל אלפי בני הנוער והצעירים המתנדבים למען המבצע.
מדובר בלא פחות ממצווה כדי לעזור לכל אותם עשרות ומאות אלפים של נוער הנמצא בסיכון, הכל על מנת שאפילו לא אחד מהם יגיד שבחורף הזה קר לו. למרות התקופה הלא פשוטה בה אנו נמצאים עם רצף הפיגועים האחרונים, אני בטוח שכל עם ישראל יעשה מצווה ויתרום את חלקו במבצע המדהים הזה".
כאמור מבצע "חבק ילד" מתקיים בכל הארץ וגם בסניפי השופרסל באזור חדרה, הרב נורדמן סיכם באומרו שהשנה יותר מתמיד צריך לחבק את אותם אלו שאין להם כדי לחמם להם את הלב ואת הבית: "אני בטוח, שלא יהיה אחד במדינה הזו שלא יצטרף אלינו למלאכת הקודש של עזרה לאותם ילדים בסיכון".
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.