נעצר חשוד המעורב בפיצוצים שאירעו ברכבים בחדרה ובאזור
מאת: שלומי גבאי יום שלישי,
3 בנובמבר 2015, 15:30
המשטרה מייחסת לחשוד בין השאר מעורבות בפיצוץ מטען חבלה לפני כחודש ברכבו של דמות ידועה בחדרה. החשוד נעצר לפני כשבועיים בעקבות שוד שאירע באור עקיבא.
בבית משפט השלום בחיפה הוגשה הצהרת תובע נגד שלושה חשודים תושבי חדרה ופרדס חנה בחשד למעורבות באירוע שוד הצעירה לפני כשבועיים באור עקיבא. השלושה בשנות ה-30 לחייהם חשודים כי חטפו מצעירה את תיקה שהכיל כמה אלפי שקלים. התיק נחטף ממנה על ידי רוכב אופנוע שנעלם מהר מהמקום. כתוצאה מכך היא נחבלה ונפצעה באורח קל.
בלשי ימ"ר חוף שהיו בפעילות באזור הגיבו במהרה והצליחו לעצור את רוכב האופנוע שנמלט עם התיק. תוך כדי המרדף והניסיון לעצור אותו נוצר מגע בין ניידת המשטרה הסמויה לבין האופנוע. כתוצאה מכך נפל רוכב האופנוע תושב פרדס חנה ונחבל בידיו ומאוחר יותר טופל בבית החולים ושם אובחן כי הוא סובל משבר ביד.
בסמוך למעצרו של רוכב האופנוע הצליחו הבלשים לעצור חשוד נוסף באזור האירוע תושב חדרה ומאוחר יותר נעצר חשוד שלישי גם הוא מחדרה בחשד למעורבות באירוע. שלושת החשודים המוכרים למשטרה מעבירות קודמות.
החשוד השלישי שנעצר מסר לחוקרים אליבי מפורט שמתועד במצלמות וידאו לגבי הימצאותו בשעות הרלווניות לאירוע. נודע כי שלושת החשודים היו לאחרונה במעקב צמוד של בלשי הימ"ר בשל מידע מודיעיני שהתקבל על מעורבותם בשורה של עבירות רכוש ולמעשה הם נתפסו "על חם".
עו"ד מירון רוזנטל המייצג את החשוד השלישי שנעצר אמר: "מרשי מסר למשטרה את גרסת האליבי שלו קרי היכן הייתי והוא מכחיש כל קשר לאירוע ולעבירות המיוחסות לו".
עו"ד שי לוי סניגורו של החשוד המרכזי: "הבועה המנופחת שהמשטרה יצרה תתפוגג כלא היתה." (צילום: שלומי גבאי)
במהלך חקירתו של החשוד המרכזי מפרדס חנה הטיחו בו החוקרים חשדות נוספים לכאורה בעקבות מידע שהיה בידם על מעורבותו בפיצוץ רכבו של היועץ מס הידוע תושב האזור. החשוד שמר על זכות התשיקה וטען כי חוקרי המשטרה היכו אותו וגרמו לו לחבלות משמעותיות ולכן הוא אינו משתף פעולה כלל בחקירה.
כזכור לפני כחודש בכביש 65 עוקף חדרה, סמוך לתחנת דלק אירע פיצוץ ברכב כתוצאה ממטען חבלה שהוצמד אליו. ברכב שהו בני זוג בשנות השישים לחייהם המתגוררים באזור שאינם מוכרים למשטרה. הגבר הינו דמות ידועה בחדרה ובעל משרד ידוע לייעוץ מס ולניהול חשבונות. לציין כי באירוע לא נפגע איש מהנוסעים בגלל המשקל הקטן של המטען שככל הנראה נועד למטרת אזהרה בלבד ולא על מנת לפגוע.
לציין כי החשוד המרכזי מוכר למשטרה מעבירות קודמות והמשטרה מייחסת לו חשד למעורבות במספר אירועים שבהם התפוצצו רכבים במחוז חוף של המשטרה.
עו"ד שי לוי המייצג את החשוד המרכזי פרשה אמר: "מרשי מכחיש את החשדות המיוחסים לו. אני אומר שהבועה המנופחת שהמשטרה יצרה סביב מרשי תתפוגג כלא היתה. ימים יגידו."
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.