ניסיון חיסול בחדרה: מטען חבלה התפוצץ ברכב בכיכר המשטרה
מאת: רון איתן יום רביעי,
21 באוקטובר 2015, 10:12
היום בשעות הבוקר אירע פיצוץ עז בתוך רכב בכיכר המשטרה בחדרה. כתוצאה מהפיצוץ נפצעו ארבעה בני אדם. נוסע הרכב בן 47 נפגע באורח אנוש. עד ראייה: "הייתי בטוח שזה פיגוע".
מפקד משטרת חדרה, סנ"צ גלעד פרטוק (צילום: רון איתן)
בפיצוץ שאירע ככל הנרא על רקע פלילי נפצע באורח אנוש תושב האזור חדרה בן 47 בעל עסק להמרת כספים שנהג במכוניתו בכיכר המשטרה בחדרה. הפצוע היה ככל הנראה לבדו במכונית היגואר שלו כשמטען שהוצמד לרכב התפוצץ.
צוות מד"א פינה את האיש לבית החולים הלל יפה בעיר כשהוא סובל מפגיעה רב-מערכתית ועם סכנה לחייו. ארבעה בני אדם, עוברי אורח, נפגעו קל חלקם מחרדה ופונו אף הם לטיפול. ההערכה היא שמדובר בניסיון חיסול.
ממידע ראשוני עולה כי הרכב שהתפוצץ הוא של אדם מאזור חדרה, בעל עסק להמרת כספים. הוא נעצר בעבר על חלקו בכמה פרשות, בהן פרשת השחיתות בעיריית חדרה. הוא ריצה בעבר מאסר של עשרה חודשים.
עד ראייה שישב בבית קפה סמוך למקום הפיצוץ סיפר: "שתינו קפה ופתאום נשמע פיצוץ אדיר. הייתי בטוח שמדובר בפיגוע חבלני. הסתכלתי לכביש וראיתי רכב בוער וכמה אנשים שהיו מסביבו נפגעו. ברכב שכב אדם שנראה במצב קשה". הוא הוסיף כי מדובר במקום שבו עוברים אנשים רבים וכי בקלות היה יכול להיות אסון גדול. "יש פה בתי ספר ליד, קניון, וגם הכביש המרכזי לא רחוק. אני לא מבין איך עבריינים מעזים בימים אלה לפוצץ רכב על רקע פלילי".
הרכב שבו אירע הפיצוץ בצומת המשטרה. (צילום: רון איתן)
הסופרת שלנו זוהר אביב ביום השקה לצד השחקן והסטנדאפיסט נדב אבוקסיס לסדרת 'המעברה', שעומדת לעלות ברשת 13 ביום שני הבא. זוהר תשחק את המורה בתיה. אהבנו ופרגנו מלא! בהצלחה!