ניסיון חיסול בחדרה: מטען חבלה התפוצץ ברכב בכיכר המשטרה
מאת: רון איתן יום רביעי,
21 באוקטובר 2015, 10:12
היום בשעות הבוקר אירע פיצוץ עז בתוך רכב בכיכר המשטרה בחדרה. כתוצאה מהפיצוץ נפצעו ארבעה בני אדם. נוסע הרכב בן 47 נפגע באורח אנוש. עד ראייה: "הייתי בטוח שזה פיגוע".
מפקד משטרת חדרה, סנ"צ גלעד פרטוק (צילום: רון איתן)
בפיצוץ שאירע ככל הנרא על רקע פלילי נפצע באורח אנוש תושב האזור חדרה בן 47 בעל עסק להמרת כספים שנהג במכוניתו בכיכר המשטרה בחדרה. הפצוע היה ככל הנראה לבדו במכונית היגואר שלו כשמטען שהוצמד לרכב התפוצץ.
צוות מד"א פינה את האיש לבית החולים הלל יפה בעיר כשהוא סובל מפגיעה רב-מערכתית ועם סכנה לחייו. ארבעה בני אדם, עוברי אורח, נפגעו קל חלקם מחרדה ופונו אף הם לטיפול. ההערכה היא שמדובר בניסיון חיסול.
ממידע ראשוני עולה כי הרכב שהתפוצץ הוא של אדם מאזור חדרה, בעל עסק להמרת כספים. הוא נעצר בעבר על חלקו בכמה פרשות, בהן פרשת השחיתות בעיריית חדרה. הוא ריצה בעבר מאסר של עשרה חודשים.
עד ראייה שישב בבית קפה סמוך למקום הפיצוץ סיפר: "שתינו קפה ופתאום נשמע פיצוץ אדיר. הייתי בטוח שמדובר בפיגוע חבלני. הסתכלתי לכביש וראיתי רכב בוער וכמה אנשים שהיו מסביבו נפגעו. ברכב שכב אדם שנראה במצב קשה". הוא הוסיף כי מדובר במקום שבו עוברים אנשים רבים וכי בקלות היה יכול להיות אסון גדול. "יש פה בתי ספר ליד, קניון, וגם הכביש המרכזי לא רחוק. אני לא מבין איך עבריינים מעזים בימים אלה לפוצץ רכב על רקע פלילי".
הרכב שבו אירע הפיצוץ בצומת המשטרה. (צילום: רון איתן)
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!