סדנת הכנה לעולם העבודה במרכז הצעירים חדרה. התוכנית נולדה כמענה לצורך הגובר של צעירים שאינם עובדים להשתלב בשוק העבודה בהצלחה ולטווח הארוך.
לאור הצלחת התוכנית "ידידים בתעסוקה", התקיים במרכז הצעירים העירוני יום חשיפה לפתיחת מחזור נוסף של התוכנית המבוקשת.
"ידידים בתעסוקה" היא תוכנית תעסוקה איכותית לאנשים המתקשים להשתלב בעולם העבודה. זהו המחזור הרביעי של התוכנית המיועדת לגילאי 18 עד 35, כמענה לצורך הגובר של צעירים שאינם עובדים להשתלב בשוק העבודה בצורה מוצלחת ולהתחיל בחשיבה על פיתוח קריירה לטווח הארוך.
התוכנית המשלבת עבודה קבוצתית, פרטנית ואימונית, מתאימה גם למסיימי תואר ראשון ושני, וכוללת סדנה מקצועית בת חודש לפיתוח כישורים אישיים, שדרוג קורות חיים, הכנה למרכזי הערכה, הכנה לראיונות עבודה, שפת גוף, הצגה עצמית ועוד; קורס מיומנויות מחשב, ליווי בחיפוש עבודה, אימון אישי וייעוץ תעסוקתי.
סדנה קודמת במסגרת תוכנית התעסוקה. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
פרויקט "ידידים בתעסוקה" הוקם לאור המציאות הכלכלית הקשה ומתוך רצון לאפשר לכל אדם לקחת חלק בעולם התעסוקה, לפרנס בכבוד את משפחתו, ולהתקדם על פי כישוריו לעצמאות כלכלית. חדרה נבחרה לקיים את הפרויקט, מתוך הבנה כי בעיר קיימת פלטפורמה המבוססת על שותפויות בין כל הגורמים בעיר העוסקים בתעסוקה.
ההחלטה לחבור לשותפות נוספת בחדרה נובעת, בין היתר, מהצלחת התוכנית עד כה.
הפרויקט המושקע, המתמקד בפיתוח אישי ומקצועי ובמציאת עבודה, מתקיים במרכז הצעירים העירוני. לדברי מנהלת מרכז הצעירים העירוני הדר מרום, "זו תוכנית איכותית עם תוצאות מוכחות של שילוב בעולם העבודה עבור צעירי העיר. העובדה שגופים חיצוניים בוחרים לחזור ולהשקיע משאבים בעיר חדרה, דרך פלטפורמת מרכז הצעירים, מעידה ללא ספק על איכות העשייה והצוות במקום".
מרכז הצעירים העירוני, הפועל במסגרת העמותה לתרבות הפנאי, מציע עבור צעירי העיר מידע, הטבות, מלגות, הכוונה, ייעוץ ועוד, בתחומי תעסוקה, השכלה ומעורבות חברתית.
המחזור הנוסף של "ידידים בתעסוקה" יחל בחודש נובמבר, במרכז הצעירים "נתיב" (רחוב הנשיא 15, טל': 6331787). ויש להירשם מראש.
הסופרת שלנו זוהר אביב ביום השקה לצד השחקן והסטנדאפיסט נדב אבוקסיס לסדרת 'המעברה', שעומדת לעלות ברשת 13 ביום שני הבא. זוהר תשחק את המורה בתיה. אהבנו ופרגנו מלא! בהצלחה!