כ-110 אזרחים מחדרה והסביבה פונו להלל יפה במהלך הכיפור.
מאת: שלומי גבאי יום רביעי,
23 בספטמבר 2015, 19:37
במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה טיפלו היום ב-23 ילדים ו-88 בוגרים שהגיעו למיון הכללי מתוכם כתוצאה מחבלות. במחלקת היולדות היו היום 15 לידות.
סיכום פעילות צוותי מגן דוד אדום במהלך יום הכיפורים: כמדי שנה, גם השנה היו ידי צוותי מד"א עמוסי עבודה ביום הכיפורים, החובשים והפאראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ל 2,019 בני אדם ברחבי הארץ, מהם 1,909 נזקקו שפונו להמשך טיפול בבתי החולים. 234 בני אדם התעלפו, התייבשו וחשו חולשה בעקבות הצום, 67 מתוכם טופלו ופונו מבתי הכנסת. 11 בני אדם ברחבי הארץ נזקקו לפעולות החייאה.
282 ילדים, בני נוער ומבוגרים נזקקו לעזרה ראשונה עקב פציעה מרכיבה על אופניים. בתאונות דרכים שאירעו באזורי המגזר הערבי נפגעו 21 בני אדם בהם 1 בינוני, 20 קל. 16 בני אדם נפצעו באירועי אלימות, בהם: 1 קשה, 4 בינוני ו 11 קל.
צוותי מד''א הוזעקו גם להעביר 140 יולדות לבתי החולים (בתוך כך 5 יולדו ע"י צוותי מד"א בעמנואל, ירושלים, אשדדו, הרצליה ובית שמש). במהלך יום הכיפורים שירותי הדם של מד"א סיפקו לבתי החולים בארץ למעלה מ 60 מנות ומרכיבי דם. לשמחתנו לא נרשמו הפרעות לאמבולנסים של מד"א. בחופי תל אביב טבע תייר כבן 30, לאחר מאמצי החייאה פאראמדיקים של מד"א קבעו את מותו.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.