טקס ההשקה של האסופה ה-5 בהוצאות מוזיאון "החאן" הוקדש לזכרו של עו"ד צבי רודין ז"ל, שהיה בין מקימי המוזיאון.
טקס להשקת האסופה ה-5 לחקר חדרה והמושבות התקיים במוזיאון "החאן" במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן ובהשתתפות כותבי המאמרים לאסופה, הנהלת המוזיאון: נינה רודין והמנהלת הנכנסת דורית גורן, יו"ר עמותת המוזיאון יצחק (צ'קלה) גולדפינגר, חברי העמותה ואורחים רבים.
האסופה החדשה היוצאת לאור בהוצאת מוזיאון "החאן" חדרה, הוקדשה לזכרו של עו"ד צבי רודין ז"ל אשר הלך לעולמו לפני שנתיים.
בתחילת האסופה דברי פתיחה של יו"ר העמותה גולדפינגר, ודברים לזכרו של עו"ד רודין.
ראש העיר גנדלמן הצהיר כי לכבוד הוא לו להשתתף בהשקת אסופה חדשה לחקר חדרה שמוציא המוזיאון לקראת השנה החדשה. "אני מכיר את האסופות הקודמות שהוציא המוזיאון, ואין לי ספק שגם זו תעשיר את הידע שלנו על תולדות חדרה. כותבי המאמרים הנכללים באסופה נמצאים כאן הערב, ואני מודה להם מקרב לב על התרומה החשובה שלהם להנחלת המורשת של חדרה לדורות הבאים", אמר גנדלמן.
ראש העיר ציין כי ערב ההשקה מוקדש לזכרו של צבי רודין ז"ל אשר שורשיו היו נטועים עמוק בחדרה, והוא פעל במשך שנים רבות להנחלת מורשתה לדורות הבאים, פעילות שדרבנה אותו להיות חלק בלתי נפרד ממוזיאון החאן, שאף היה בין מקימיו.
ראש העיר עם נינה רודין. (צילום: שלומי גבאי)
צבי רודין היה בן למשפחה מראשוני חדרה, גדל והתחנך בעיר והיה קשור לחדרה בכל נימי נפשו.
לאחר שהשלים את לימודי המשפטים בירושלים, שב לחדרה והפך לאחד מעורכי הדין המובילים והידועים בעיר.
רודין היה מעורה בחיי הקהילה ותורם לה רבות, מחובר מאוד לשורשיו בחדרה ופעל להנחלת מורשתה לדורות הבאים. היה בין מקימי מוזיאון החאן לתולדות חדרה וליווה את פעילות המוזיאון באהבה ובהתנדבות. נקבר בבית העלמין בחדרה ליד הוריו, וזאת על-פי בקשתו עוד בחייו. גנדלמן: "חדרה היא עיר אשר פניה לעתיד בזכות אנשים בעלי חזון, וצבי ביניהם, שחלמו, ינקו גדלו והתחנכו על ברכי אהבת הארץ ואהבת חדרה וכך גם פעלו בבגרותם. וכמובן בזכות סיפוריהם של אנשים ומקומות, כמו אלה המתוארים באסופה החדשה".
האסופה ה-5 כוללת מאמרים, רשימות, חשיפות מהארכיון ועוד.
"היחס בין העולים מתימן לאיכרים בחדרה", מאת ד"ר ישראל בן דור, ו"בין האיכרים לפועלים בחדרה" מאת ד"ר איילה ברודצקי תמרי.
"למות בפריז מאהבת חדרה – לדמותו של חיים גולדנברג איש חדרה 1883-1920", "אימפריה של דבש - 50 שנות דבוראות בחדרה", "אנשי אצ"ל בנחליאל - צרור זיכרונות מאוסף ארכיון החאן חדרה", ו"מי אתה יצחק מאייר? תעלומת חרש מתכת שעזבונו נמצא בארכיון החאן", ארבעה מאמרים פרי עטה של נינה רודין.
כמו כן המאמר "ארכיון שכונת נווה חיים" מאת רנית ירדן, ומבחר מאוצרות המוזיאון: שטיח הקיר ששרד את השואה; הפרוכת שהנציחה פדוי שבי; ספר התורה של שכונת ויצמן; מכתבים נדירים של אבשלום פיינברג; ביקורי נציבים עליונים בריטיים בחדרה, ועוד.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!