דירקטוריון חברת החשמל, אישר את המלצת מנכ"ל חברת החשמל, עופר בלוך, למנות את הרצל פרידמן, למנהל מחוז הצפון של חברת החשמל.
הרצל פרידמן בעל תואר B.Sc בהנדסת חשמל ותואר מוסמך במנהל עסקים MBA והתמחות בניהול איכות הסביבה. בן 54, נשוי , אב לשלושה בנים, שימש משנת 2003 כסגן מנהל מחוז חיפה לנושאים טכניים ומ"מ מנהל המחוז, כשבתפקידו הקודם היה מנהל מחלקת התכנון של מחוז הצפון.
פרידמן עובד בחברת החשמל 26 שנים במגוון תפקידים וביניהם שימש גם כמנהל אזור הקריות במשך שנתיים, במקביל לתפקידו כמהנדס המחוז, ובנוסף שימש כממונה אנרגיה של כלל חברת החשמל, מרכז פרויקטים לייזום עסקי בארץ ובחו"ל, בתחום קווי ההולכה והחלוקה, וכן פיתח בחטיבת לקוחות את כניסת החברה לשוק התקשורת והיה שותף בצוות הכנת המכרז ובחירת המשקיע.
מחוז הצפון של חברת החשמל, משתרע מחדרה ועד החרמון ( למעט חיפה רבתי והקריות) וכולל 6 אזורים מנהליים. המחוז אחראי על מערכת החלוקה (קווי המתח הגבוה והנמוך) ועל אספקת החשמל עד לבית הלקוח, תוך שהוא ממונה על התכנון, התפעול, ועל תחזוקת קווי ההולכה והחלוקה בכל שטחו הגיאוגרפי. מחוז הצפון, משרת קרוב לחצי מיליון לקוחות.
הרצל פרידמן. עובד בחברת החשמל 26 שנים במגוון תפקידים. (צילום: באדיבות חברת החשמל)
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!