"עשרות הבלשים שהגיעו לביתנו התנהגו כאילו מדובר בבית של מחבל בחמאס. אני מאמין בחפות של האחים שלי ובטוח שאין לאחים שלי כל נגיעה לדבר". כך נשמע בשיחות סגורות, אושר ארביב בן ה-24, אחיהם הגדול של שני החשודים העצורים בפרשת הסחיטה בכוח של בני משפחת העסקים מחדרה.
בית המשפט השלום בחיפה, האריך היום את מעצרם של שני האחים, אלי בן 21, ומתן ארביב בן 18.5 מחדרה החשודים בסחיטה בכוח של משפחת אנשי עסקים בחדרה. המשטרה מייחסת להם השלכת בקבוקי תבערה ורימוני הלם, הצתת כלי רכב ומשאיות ובנוסף סחר בסמים מסוכנים.
מעצרו של אלי הוארך היום בפעם הרביעית ב-3 ימים נוספים. מאז שנעצר לפני 17 יום הוא שומר על זכות השתיקה ואינו משתף פעולה עם חוקריו. הוא מועבר מידי יום מבית מעצר אחד לשני ומוחזק בתנאים קשים. מבחינת חוקרי הימ"ר הוא החשוד המרכזי עד כה בתיק והיה מעורב על פי החשד בכל האירועים האלימים הקשורים לסחיטה.
אושר ארביב - השתחרר לא מזמן ממאסר. (צילום: שלומי גבאי)
האח הצעיר יותר, מתן ארביב בן ה-18.5, נעצר בתחילת הפרשה על ידי משטרת חדרה לאחר שהסתובב בצורה מחשידה סביב בתיהם של אנשי העסקים ובחיפוש שערכו הבלשים ברכבו נמצאו כדורים של אקדח סכין שהוחזק על פי החשד שלא למטרה כשרה וסמים בכמות שלא לשימוש עצמי. לאחר ששהה מספר ימים במעצר הוא שוחרר לביתו. בשבוע שעבר הוא נעצר שוב על ידי חוקרי ימי"ר חוף ומעצרו הוארך היום בפעם השניה לתקופה של שלושה ימים.
אלי ארביב - החשוד המרכזי בפרשת הסחיטה. צילום: שלומי גבאי
האח הגדול של השניים, אושר ארביב בן ה- 24, השתחרר לאחרונה ממאסר לאחר שריצה תקופה של שלושים חודשי מאסר בגין איומים ברצח, תקיפה ונהיגה בזמן פסילה. הוא היה העצור הראשון בתיק הסחיטה ואף נפצע כאשר האופנוע עליו רכב יחד עם חברו התנגש בניידת משטרה שחסמה את דרכו במהלך מרדף ברחובות חדרה בסמוך לאירוע בו הושלך בקבוק תבערה לעבר ביתו של המתלונן בתיק הסחיטה. הוא אושפז בתנאי מעצר בבית החולים הלל יפה ולאחר מכן שוחרר למעצר בית ולבסוף שוחרר ללא כל אישום.
מאז שחרורו מבית הסוהר הוא פתח עסק לשיווק מוצרי ניילון ומנסה להתנתק מעולם הפשע אליו נקלע כבר מגיל צעיר מאוד. אושר, שבדרך כלל מקפיד לשמור על זכות השתיקה בחקירותיו במשטרה נחשב לכוח עולה בקרב עברייני האזור. המשטרה אף הגדירה אותו כיעד מודיעיני וכעבריין אלים המסונף לחבורות עבריינים שבהחלט מטרידות את המשטרה.
בעקבות מעצרם של שני אחיו, הביע אושר כעס רב על חוקרי הימ"ר שלטענתו נכנעו ללחץ הציבורי והתקשורתי שיצרה הפרשה. בשיחות סגורות הוא נשמע כעוס וכמי שמתעקש שגם הוא וגם שני אחיו אינם מכירים כלל את המתלוננים ומעולם לא פגשו אותם ואף נשמע כמי שמדגיש כי אין בינהם שום קשר לא ישיר ולא עקיף והוא בטוח שאחיו ישוחררו בהקדם כפי שהוא עצמו נעצר ושוחרר ללא כל אישום.
מתן ארביב - עצור בפרשה. צילום: רון איתן
בשיחות הסגורות אושר נשמע אומר: "המשטרה טיפסה על עץ גבוה ומציגה בפני בית המשפט חומר מודיעני שאינו נכון שמטעה את בית המשפט שמאריך את המעצר פעם אחר פעם. אם לחוקרים יש חומר וראיות נגד אלי שיציגו את זה בפני בית המשפט ויגישו כתב אישום ובית המשפט יחליט אם זה מבוסס או לא. עשרות הבלשים שהגיעו לביתנו התנהגו כאילו מדובר בבית של מחבל בחמאס. הפכו את כל הבית החרימו כלי רכב שמשמש לעבודה ולפרנסה ללא כל הצדקה. אני מאמין בחפות של האחים שלי ובטוח שאין לאחים שלי כל נגיעה לדבר".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.