התפתחות נוספת בתיק ניסיון הסחיטה של אנשי עסקים חדרה: חוקרי ימ"ר חוף עצרו במהלך השבת בעיר אילת צעיר בין 18.5 תושב חדרה בחשד למעורבות בפרשה.
ימ"ר מחוז חוף ממשיך במעצר חשודים הקשורים בארועי האלימות שהתרחשו בחדרה בתקופה האחרונה. בשבת עצרו בלשי היחידה בסיוע שוטרי מרחב אילת צעיר תושב חדרה בן 18 החשוד במעורבות במקרי השלכת בקבוקי התבערה כאשר הוא מסתתר בעיר.
חוקרי הימ"ר איתרו את החשוד וביצעו את מעצרו אמש. בחקירתו הראשונית החשוד קשר את עצמו לארועים. הבוקר הוא יובא להארכת מעצרו בבימ"ש חיפה. נצ"מ בני אבלייה: "ידינו תשיג כל מעורב בפרשה ונמשיך בפעילות עד מיצוי החקירה".
כעת בידי המשטרה עצורים חמישה חשודים המעורבים על פי החשד באירועים השונים. בצוות החקירה מקוים כבר בשבוע הבא להגיע לראיות ממשיות בכדי להגיע לתשתית ראייתית שתאפשר לגבש כתב אישום לפחות נגד חלק מהחשודים. מדובר בתיק חקירה מורכב שחוקרי הימ"ר השקיעו בו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בכדי לעלות על עקבות המבצעים.
קרוב משפחתם של שניים מהחשודים סיפר לפלאשנט: "בגלל הלחץ הציבורי הימ"ר מיהר לבצע מעצרים של חפים מפשע שבסך הכל השמות שלהם נזרקו לחוקרים. אין לי ספק שלימ"ר אין כלום בתיק הזה וכל החשודים ישוחררו ללא כל אישום".
בצמרת מחוז חוף של המשטרה שמו דגש על התיק ובהוראת סגן מפקד המחוז תנ"צ ג'מאל חכרוש, החקירה הועברה מתחנת חדרה לימ"ר המחוזי והוקצה כוח משימה מיוחד לטובת הפרשה.
חוקרי הימ"ר איתרו את החשוד וביצעו את מעצרו אמש. (צילום: שלומי גבאי)
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!