הוארך מעצרם של החשודים בניסיון הסחיטה של אנשי עסקים
מאת: שלומי גבאי יום חמישי,
20 באוגוסט 2015, 21:03
בית משפט השלום בחיפה האריך היום (חמישי) ב-6 ימים את מעצרם של תושב חדרה בני 18 ו-28, שנעצרו אמש בחשד לסחיטה בכח של בני משפחת אנשי עסקים תושבי העיר.
השניים חשודים כי השליכו רימוני הלם ובקבוקי תבערה לעבר בתיהם של בני המשפחה והציתו כלי רכב ומשאיות שבבעלותם. בנוסף הם חשודים בסחר בסמים. להבדיל מהחשודים הראשונים שנעצרו לפני מספר ימים השומרים על זכות השתיקה, השניים שנעצרו אתמול מסרו את גירסתם וענו לשאלות החוקרים. על פי החשד הם היו שותפים לאירוע ספציפי כנגד המתלונן.
עו"ד ליאור בר זהר סניגורו של החשוד בן ה-28 מסר: מרשי ענה לשאלות החוקרים והוא מכחיש את המיוחס לו והבהיר כי הוא אינו קשור כלל לאירועים הללו. אני רק מקוה שככל שהחקירה תתקדם החשדות נגדו יופרכו והא ישוחרר". נודע כי בעת מעצרו של החשוד בן ה-28 ערכו הבלשים חיפוש בביתו שם נתפס סכום כסף גדול הנאמד בכמה אלפי שקלים והמשטרה חושדת כי הוא הושג בעסקאות של סחר בסמים.
כעת בידי המשטרה עצורים ארבעה חשודים המעורבים על פי החשד באירועים השונים. בצוות החקירה מקוים כבר בשבוע הבא להגיע לראיות ממשיות בכדי להגיע לתשתית ראייתית שתאפשר לגבש כתב אישום לפחות נגד חלק מהחשודים. מדובר בתיק חקירה מורכב שחוקרי הימ"ר השקיעו בו אמצעים טכנולוגיים מתקדמים בכדי לעלות על עקבות המבצעים.
קרוב משפחתם של שניים מהחשודים סיפר לפלאשנט: "בגלל הלחץ הציבורי הימ"ר מיהר לבצע מעצרים של חפים מפשע שבסך הכל השמות שלהם נזרקו לחוקרים. אין לי ספק שלימ"ר אין כלום בתיק הזה וכל החשודים ישוחררו ללא כל אישום"
בצמרת מחוז חוף של המשטרה שמו דגש על התיק ובהוראת סגן מפקד המחוז תנ"צ ג'מאל חכרוש, החקירה הועברה מתחנת חדרה לימ"ר המחוזי והוקצה כוח משימה מיוחד לטובת הפרשה.
עורכי הדין המייצגים שני חשודים העצורים בפרשה (צילום: עצמי)
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".