היחידה ארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל״כ) בלהב 433, עצרה אדם תושב חדרה, עבריין מורשע בתחום הגז שניסה להתחמק מגזר הדין התקדימי שנקבע לו בבית משפט השלום בחדרה.
אגף החקירות והמודיעין להב 433 והיחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית עצרה הבוקר עבריין מורשע בתחום עבירות הגז לאחר שהפר את התנאים שקבע לו בית המשפט בעת גזירת דינו וניסה להסתתר מרשויות החוק.
הודות לחקירה מקצועית ונחושה של להב 433 ויאל״כ ולהליך המשפטי המאומץ של חטיבת התביעות המשטרתית (יחידת תביעות להב 433), גזר לאחרונה בימ״ש השלום בחדרה בהחלטה תקדימית את דינו של תושב חדרה וקבע לו 20 חודשי מאסר בפועל בניכוי תקופת מעצרו, 8 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עבירה של שימוש פחזני באש או בחומר דליק, קבלת דבר במרמה או שימוש במסמך מזויף, במשך 3 שנים מיום שחרורו מן הכלא וקנס בסך של 20,000₪ או 60 ימי מאסר תמורתו.
ב- 18.1.15 הורשע העצורעל פי הודאתו בביצוע עבירות של שימוש פחזני באש או בחומר דליק, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ושימוש במסמך מזויף. העצור, טכנאי גפ״מ (גז פחמימני מעובה) במקצועו הודה והורשע בכך שבמהלך השנים 2009-2013 בהיותו בעליהן ומנהלן של חברות ״אפרת שירותי גז בעמ״ ו-״היאלי שירותי גז בעמ״- קבלניות משנה של חברת גז גדולה, העסיק את שני אחיו ואדם נוסף לביצוע בדיקות תקינות ומתן שירות לקריאות בעבור חברת הגז, בעוד שמעולם לא הוסמכו כדין ואין בידם רשיונות לעסוק בתחום הגז.
הארבעה ביצעו בשמה של חברת הגז בדיקות תקינות וקריאות שירות שונות בעשרות רבות של בתי אב ברחבי הארץ תוך שימוש ברשיונות מזוייפים ותעודות של טכנאי גפ״מ מזוייפים. הנאשם קיבל במרמה בנסיבות מחמירות שכר בגין שירות לכ-2600 לקוחות בשווי המוערך במאות אלפי שקלים כתוצאה ממצגי השווא האמורים מול חברת הגז שהעסיקה אותו כקבלן משנה.
השופטת ציינה בהחלטתה כי ״הנאשם הודה כי בעשותו את המעשים המתוארים לעיל לא נקט באמצעי זהירות מפני הסכנה הכרוכה באש או בחומר לקיח או נפיץ, כמו גם בעובדה שעבודה שלא על פי כללי מקצוע הגפמ עלולה לגרום לדליפת גז שעלולה להוביל לפיצוץ שעלול לגרום להרס של מבנים ולפגיעות בנפש״.
על מנת לאפשר לנאשם לממש את זכותו להגשת ערעור על גזר הדין, החליט בית המשפט לעכב את תחילת ריצוי עונש המאסר למשך 45 יום (עד ליום 4.9.15) ולשחררו לתקופה זו בתנאים, לרבות מעצר בית ואיזוק אלקטרוני.
בימים האחרונים, לאחר שהתקבלה אינדיקציה בעקבות האזיק האלקטרוני כי העצור הפר את תנאיו, עזב את ביתו ומצוי בבריחה תוך נסיון להימלט מרשויות החוק, ביצעה להב 433 יאל״כ פעילות מאומצת במישור המודיעיני, המבצעי והחקירתי והבוקר אותר העצור כשהוא מסתתר בבית מלון בתל אביב וכאמור עצרה אותו היחידה. בכוונת היחידה לבקש עיון חוזר בהחלטה לדחות את כניסתו למאסר.
למותר לציין, כי המשטרה רואה בחומרה ביצוע עבירות בתחום הגז שיש בהן כדי לסכן את שלומו ובטחונו של הציבור ותמשיך לפעול בנחישות כנגד עבריינים בתחום בשיתוף עם כלל גופי האכיפה והגורמים הרלוונטים.
העצור אותר כשהוא מסתתר בבית מלון בתל אביב. (צילום: שלומי גבאי)
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.