סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון פועל להקמת מרכז השמה עירוני, שיקשר בין תושבים מחפשי עבודה לבין מפעלים בעיר.
סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון פועל להקמת מרכז השמה עירוני, שיקשר בין תושבים מחפשי עבודה לבין מפעלים בעיר. במסגרת פעילותו לקידום הנושא נפגש עו"ד ביטון עם ראש עיריית יקנעם סימון אלפסי, כדי לעמוד מקרוב על טיפולו בנושא קידום התעסוקה. ביטון: "עיריית יקנעם חוללה מהפיכה יוצאת דופן בעיר בתחום התעסוקה, אין סיבה שגם בחדרה זה לא יקרה".
לבקשת עו"ד ביטון השתתף בפגישה גם מנכ"ל שירות התעסוקה לשעבר יוסי פרחי, עמו דן בהיבטים המקצועיים של היוזמה.
ביטון מדגיש כי, "ליזם גדול כיום לוקח כשמונה שנים להקים מפעל, וזו תקלה רצינית. לכן יזמתי פגישה עם יוסי פרחי כדי ללמוד את נושא התעסוקה לעומק".
בפגישה ביניהם הסכים פרחי כי, "העיר חדרה מהווה פוטנציאל עצום ליזמים עסקיים ובעלי מפעלים גדולים, אך הפוטנציאל לא ממומש בעיקר בגלל הביורוקרטיה הקיימת כיום ברוב הרשויות המקומיות. כדאי שמנהיגי העיר יפעלו בחכמה, יקדימו את כולם ויטפלו בבעיה זו".
ביטון: "הבעיה שציין מר פרחי מעסיקה אותי רבות ובכוונתי לטפל בה זו מן השורש. אני שואף שהעירייה תהיה גוף יעיל ואטרקטיבי עבור יזמים גדולים, כי רק בדרך הזו ינהרו לכאן מעסיקים גדולים ויקימו כאן את מפעליהם".
ביטון מוסיף כי, העיר חדרה מוקפת באזורי תעשייה רבים התרים אחר עובדים. גם אנרג'י-פארק המוקם בימים אלה צפוי למשוך יזמים ומפעלים גדולים שיעברו לחדרה. בגלל כל זאת, הקמתו של מרכז השמה עירוני, שידאג לשדך בין תושבי חדרה שמחפשים עבודה לבין המפעלים הוא צעד חיוני ביותר. "כיום אין מי שיעשה את זה באופן מאורגן ומקצועי, מכאן חשיבותו הרבה של מרכז עירוני זה. נטפל בבעיית התעסוקה בעיר באופן ענייני ומקצועי".
סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון. (צילום: שלומי גבאי)
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".