משטרת חדרה עיכבה לחקירה בני זוג בשנות ה-40 לחייהם המתגוררים בחדרה, בחשד שנהגו במשך תקופה ארוכה להתעלל ב-3 כלבים בגלל שבעבר הם תקפו את התוכי שלהם מסוג "ג'אקו".
בחקירתם, הודו בני הזוג למיוחס להם ונפתח נגדם תיק פלילי. השניים שוחררו בתנאים מגבילים והמשטרה מתכוונת להעמיד אותם לדין בסיום החקירה.
בעקבות פוסט שעלה לרשתות החברתיות והגיע לידיעת משטרת חדרה, הורה סגן מפקד התחנה, רפ"ק גיל אלחדד, על פתיחה מיידית בחקירה שהובילה לבני הזוג.
כמו כן, המשטרה הביאה את הנושא לידעתה של המחלקה הוטרינרית של עיריית חדרה והעמותה "תנו לחיות לחיות" אשר מצאו את הכלבים כשהם מוחזקים בתנאים קשים וללא שבב וחיסונים.
הוטרינר העירוני ד"ר יורם ולטר עם הכלבים. (צילום: שלומי גבאי)
הוטרינר העירוני ד"ר ולטר, פעל להעביר את הכלבים לכלביה העירונית ושם מקוים למצוא להם בית ראוי. בסרטי האבטחה נראים בני הזוג כל אחד בתורו מכה את הכלבים באכזריות באמצעות מגב רצפה.
בחקירתם מתברר על פי החשד כי הסיבה לכאורה שבגללה הם נהגו להכות את הכלבים נעוצה בעובדה כי הכלבים תקפו בעבר את התוכי שלהם המוחזק בכלוב בחצר ביתם. במשטרה רואים בחומרה את התופעה של התעללות בבעלי חיים וציינו כי כל תלונה או פניה שתגיע תטופל במלוא הרצינות והמקצועיות.
רפ"ק גיל אלחדד. "במשטרה רואים בחומרה התעללות בבעלי חיים" צילום: שלומי גבאי
לציין כי במהלך השנה הגיעו מספר תלונות על הזנחה והתעללות בכלבים.
לפלאשנט נודע, כי אין זה המקרה הראשון שבו בני הזוג מעורבים באירועים מסוגים אלה ובשנה האחרונה הוחרם מהם כלב בגין חשד להתעללות.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!