משטרת חדרה עיכבה לחקירה בני זוג בשנות ה-40 לחייהם המתגוררים בחדרה, בחשד שנהגו במשך תקופה ארוכה להתעלל ב-3 כלבים בגלל שבעבר הם תקפו את התוכי שלהם מסוג "ג'אקו".
בחקירתם, הודו בני הזוג למיוחס להם ונפתח נגדם תיק פלילי. השניים שוחררו בתנאים מגבילים והמשטרה מתכוונת להעמיד אותם לדין בסיום החקירה.
בעקבות פוסט שעלה לרשתות החברתיות והגיע לידיעת משטרת חדרה, הורה סגן מפקד התחנה, רפ"ק גיל אלחדד, על פתיחה מיידית בחקירה שהובילה לבני הזוג.
כמו כן, המשטרה הביאה את הנושא לידעתה של המחלקה הוטרינרית של עיריית חדרה והעמותה "תנו לחיות לחיות" אשר מצאו את הכלבים כשהם מוחזקים בתנאים קשים וללא שבב וחיסונים.
הוטרינר העירוני ד"ר יורם ולטר עם הכלבים. (צילום: שלומי גבאי)
הוטרינר העירוני ד"ר ולטר, פעל להעביר את הכלבים לכלביה העירונית ושם מקוים למצוא להם בית ראוי. בסרטי האבטחה נראים בני הזוג כל אחד בתורו מכה את הכלבים באכזריות באמצעות מגב רצפה.
בחקירתם מתברר על פי החשד כי הסיבה לכאורה שבגללה הם נהגו להכות את הכלבים נעוצה בעובדה כי הכלבים תקפו בעבר את התוכי שלהם המוחזק בכלוב בחצר ביתם. במשטרה רואים בחומרה את התופעה של התעללות בבעלי חיים וציינו כי כל תלונה או פניה שתגיע תטופל במלוא הרצינות והמקצועיות.
רפ"ק גיל אלחדד. "במשטרה רואים בחומרה התעללות בבעלי חיים" צילום: שלומי גבאי
לציין כי במהלך השנה הגיעו מספר תלונות על הזנחה והתעללות בכלבים.
לפלאשנט נודע, כי אין זה המקרה הראשון שבו בני הזוג מעורבים באירועים מסוגים אלה ובשנה האחרונה הוחרם מהם כלב בגין חשד להתעללות.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.