כונן מד''א הציל את האב והוזמן לחתונת הבת להוקרת תודה. - פלאשנט חדשות - עיריית חדרה
יום חמישי, 1 במאי 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
כונן מד"א הציל את האב והוזמן לחתונת הבת להוקרת תודה.
מאת: גד כספי
יום רביעי, 3 ביוני 2015, 20:21

לפני כחמישה חודשים הציל כונן מד"א פריד אבו זקיקה את חייו של נתן גיאת בסניף הדואר בפרדס חנה. החודש זכה פריד למחווה מרגשת ויוצאת דופן מגיאת. פריד הוזמן לחתונת בתו של גיאת וזכה להוקרת תודה פומבית של האב המאושר בפני הנוכחים הרבים באירוע.
לפני כחמישה חודשים, סמוך לשעה 9:00 בבוקר נסע כונן מד"א חובש רפואת חירום פריד אבו זקיקה המתגורר בבאקה אל ג'רביה ברכבו הפרטי באזור פרדס חנה. בזמן נסיעתו, הגיעה קריאה במירס הכוננים של מד"א על אדם כבן 65 שהתעלף בסניף הדואר בישוב. פריד שהיה בסמוך לסניף הודיע למוקד כי הוא מטפל במקרה ונכנס במהירות לסניף הדואר ביחד עם כונן נוסף שהיה באזור.

בתוך חדר הדוורים בסניף, מצא פריד את נתן גיאת שוכב על הרצפה כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה והחל מיד בפעולות החייאה מצילות חיים שכללו חיבור לדפירלטור שיש ברשות פריד כחלק מציוד הכונן של מד"א שברשותו, במהלך פעולות החייאה נתן פריד שוק חשמלי לגיאת ובכך הציל את חייו וכאשר חזר הדופק הוא פונה בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים הלל יפה כשמצבו קשה.
כונן מד
נתן גיאת (שני מימין) עם בני משפחתו ופריד אבו זקיקה (שני משמאל). (צילום: דוברות מד"א)
כמה חודשים לאחר האירוע, צלצל הנייד של פריד ועל הצג הופיע מספר לא מוכר. כאשר ענה פריד לטלפון הוא שמח לשמוע מצידו השני של הקו את גיאת שהודה לו מקרב לב על שהציל את חייו והזמין אותו לחתונת בתו שהתקיימה באור עקיבא.

ביום החתונה, הגיע לאולם פריד יחד עם חובש רפואת חירום במד"א יפים ניסנוב שסייע בפעולות החייאה, באולם חיכו להם עשרות מבני משפחתו של גיאת אשר הודו להם על כך שהצילו את חייו של נתן.

גיאת אף הגדיל לעשות ושמר לפריד מקום מיוחד בשולחן המשפחה. אולם כאן לא נגמרה ההפתעה. במהלך האירוע , עלה גיאת לבמה וסיפר לכל הקהל באולם על מה שעבר עליו ועל תרומתו העצומה של פריד לכך שהוא עדיין בחיים.
פריד שלא נשאר אדיש למחווה המרגשת עלה אף הוא לבמה, בירך את החתן והכלה וסיפר על אירוע הצלת החיים מהזווית שלו.

חובש רפואת חירום כונן מד"א פריד אבו זקיקה: "זו הרגשה מדהימה לדעת שהצלת חיים של בן אדם. זו המטרה שלנו והמשימה העיקרית והיומיומית שלנו במד"א. אין דבר מרגש יותר מלעמוד ליד נתן בחתונה של ביתו לאחר שהחלים ואין סיפוק גדול מזה לראות את החיוך שלו ושל כל המשפחה כשהוא עומד היום על הרגלים לאחר שרק לפני זמן קצר מצבו היה קריטי. אני נרגש מהכבוד שנתן עשה לי בחתונה של בתו ואנו כמובן ממשיכים לשמור על קשר טוב ואמיץ".

מנכ"ל מד"א אלי בין: "מחמם את הלב לראות את הקרבה שנוצרה בין פריד לבין נתן ואני רוצה להודות גם לפריד על המסירות ומקצועית וגם לנתן על ההערכה לצוותי מד"א ולפריד. עובדי ומתנדבי מד"א נמצאים וימשיכו להימצא בכל מקום בו יש אדם הנזקק לעזרה וסיוע וימשיכו לקיים את משימת הצלת החיים אשר חרט הארגון על דגלו".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
חיבוק לילדה שהצילו את חייה
חיבוק לילדה שהצילו את חייה
   
תהילים למען הנופלים
תהילים למען הנופלים
   
אות זיכרון
אות זיכרון
   
פרויקט הרחבת מרכז הפנאי קלור יוצא לדרך
פרויקט הרחבת מרכז הפנאי קלור יוצא לדרך
   
איכות מצוינות ושיפור מתמיד
איכות מצוינות ושיפור מתמיד
   
יומן מסע של מתנדבי מד
יומן מסע של מתנדבי מד"א
כתבות 2018 כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
תערוכה יוצאת דופן במלון מדיטרה    תערוכה יוצאת דופן במלון מדיטרה
חגיגת מימונה משובחת    חגיגת מימונה משובחת
   "תרבחו ותסעדו – חג שמח לכל בית ישראל
אין אין חגיגה... בלי עוגה״    אין אין חגיגה... בלי עוגה״
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה
׳˜׳•׳¢׳Ÿ...