"ילדי נתיב האור" חושבים עולמי פועלים מקומי. תחת כותרת זו התקיים אירוע ההוקרה לתכנית "נתיב האור" - תכנית שיזמה ומובילה חברת החשמל ומתקיימת מזה עשור. באירוע השתתפו כ – 500 תלמידים , ראשי ערים ובכירים בחברת החשמל ובמשרד החינוך ומעל 50 בתי ספר בישובים מכל רחבי הארץ. באירוע, נחנך מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם וטכנולוגיות מתקדמות של חברת החשמל. היום, יום ראשון, 31.5.2015, התקיים האירוע הארצי של תוכנית "נתיב האור" וחנוכת מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם ולטכנולוגיות מתקדמות באתר ההדרכה של חברת החשמל –בחוות חפציבה בחדרה.
"ילדי נתיב האור" חושבים עולמי פועלים מקומי - תחת כותרת זו התקיים אירוע ההוקרה לתכנית "נתיב האור" - תכנית שיזמה ומובילה חברת החשמל ומתקיימת מזה עשור. באירוע השתתפו כ – 500 תלמידים , ראשי ערים ובכירים בחברת החשמל ובמשרד החינוך ומעל 50 בתי ספר בישובים מכל רחבי הארץ. באירוע, נחנך מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם וטכנולוגיות מתקדמות של חברת החשמל. היום, יום ראשון, 31.5.2015, התקיים האירוע הארצי של תוכנית "נתיב האור" וחנוכת מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם ולטכנולוגיות מתקדמות באתר ההדרכה של חברת החשמל –בחוות חפציבה.
תוכנית "נתיב האור", היא יוזמה של חברת החשמל ואושרה ללימוד בבתי הספר היסודיים על ידי משרד החינוך, בשיתוף מרכז השלטון המקומי. התכנית עוסקת בבטיחות בחשמל וחיסכון באנרגיה.
עשור לתכנית "נתיב האור" שיזמה ומובילה חברת החשמל. (צילום: חברת החשמל לישראל)
השנה השתתפו באירוע ההוקרה כ – 500 ילדים מלמעלה מ 50 בתי ספר ברחבי הארץ והוענק אות יקיר נתיב האור ל22 רשויות.
מדובר באירוע שנתי, שהוא הוקרה למנהיגות צעירה, "ילדי נתיב האור" המחויבים למנוע תאונות חשמל בקרב אוכלוסיית הילדים ובכך מהווים סוכני שינוי בקהילה. התלמידים לומדים על עולם החשמל וסכנותיו, לאתר ולדווח למוקד 103 על כל תקלה או מפגע, ובנוסף התוכנית מקנה להם ערכים שיהפכו אותם לאזרחים פעילים, אכפתיים המוכנים לתרום לזולת.
האירוע כלל פעילות חווייתית בארבעה מתחמים בהם הילדים יופעלו בנושא בטיחות וחיסכון בחשמל, פגשו רובוטים ייחודיים, בנו מצפן, סוללות, ופריסקופ בתחנות להתנסות עצמית שהוצבו לאורך רחוב הפועלים הנוסטלגי בחוות חפציבה.
האירוע נערך במעמד חברת הכנסת נאוה בוקר, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, אלוף במיל. יפתח רון-טל, מנכ"ל בפועל וסמנכ"ל לקוחות של חברת החשמל, יצחק בלמס, ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, ראשי רשויות, בכירי החברה ונציגי משרד החינוך והרשויות המקומיות.
השנה השתתפו באירוע ההוקרה כ – 500 ילדים מלמעלה מ 50 בתי ספר ברחבי הארץ. צילום: חברת החשמל לישראל
רקע על "נתיב האור"
"נתיב האור", הוא פרויקט חינוכי שיזמה חברת החשמל בשיתוף משרד החינוך ומרכז השלטון המקומי, המיועד לחנך את ילדי ישראל, ובאמצעותם גם את המבוגרים, להתנהגות נכונה בסביבה צורכת חשמל. השנה, הופעלה התוכנית ב – 180 רשויות שונות, ובאירוע סיכום שנת הפעילות יהיו 500 ילדים מרשויות שונות ברחבי הארץ שהגיעו לגמר בתחרות ארצית ליצירת מיצג בית ספרי.
למה?
"נתיב האור" נולד כתוצאה מן הצורך להתמודד עם נחיצות בידע על נושא בטיחות בשימוש בחשמל. בעקבות עשרות מקרים שונים של התחשמלות ילדים, ביניהם גם מקרים מצערים של התחשמלות ילדים על גבי עמודי חשמל.
הנחת היסוד של הפרויקט היא שהתנהגות נכונה ובטיחות יבואו רק ממקום של ידע וחוויה. כל הפתרונות האחרים מטפלים בסימפטומים ולא במחלה. ב"נתיב האור" הושם דגש על יצירת שינוי תרבותי ואקלים של בטיחות.
עבור מי?
קהל היעד שהוגדר הוא ילדי כיתות ד'-ו', גילים שבהם יש רמות סיכון גבוהות בשימוש בחשמל, והפעילות החינוכית עימם מתאפשרת גם על פי התוכניות הקיימות במשרד החינוך.
מה התוכנית כוללת?
בבית הספר מתקיימת פעילות בהנחיית מתנדבים מקרב עובדי חברת החשמל, המציגים וממחישים בכל החושים את תהליך הפקת החשמל וכללי הבטיחות בשימוש בו.
כמו כן בשנה שעברה, התווסף מרכיב נוסף וחשוב לתכנית והוא נושא השימוש המושכל בחשמל, חיסכון והתייעלות וייצור אנרגיה מתחדשת.
כל בית ספר קיים עוד שתי פעילויות נוספות מתוך מגוון הצעות.
מקרב התלמידים נבחרת בכל שנה קבוצת "ילדי נתיב האור", מלווים בעובדי חברת החשמל, שלומדים את יסודות הרשת, ומקבלים הכשרה להיות שגרירים ואחראים על איתור מפגעים בעיר. מוקדי 103 של חברת החשמל מזהים אותם ומקבלים מהם דיווחים.
האירוע כלל פעילות חווייתית בארבעה מתחמים בהם. צילום: חברת החשמל
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!