"ילדי נתיב האור" חושבים עולמי פועלים מקומי. תחת כותרת זו התקיים אירוע ההוקרה לתכנית "נתיב האור" - תכנית שיזמה ומובילה חברת החשמל ומתקיימת מזה עשור. באירוע השתתפו כ – 500 תלמידים , ראשי ערים ובכירים בחברת החשמל ובמשרד החינוך ומעל 50 בתי ספר בישובים מכל רחבי הארץ. באירוע, נחנך מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם וטכנולוגיות מתקדמות של חברת החשמל. היום, יום ראשון, 31.5.2015, התקיים האירוע הארצי של תוכנית "נתיב האור" וחנוכת מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם ולטכנולוגיות מתקדמות באתר ההדרכה של חברת החשמל –בחוות חפציבה בחדרה.
"ילדי נתיב האור" חושבים עולמי פועלים מקומי - תחת כותרת זו התקיים אירוע ההוקרה לתכנית "נתיב האור" - תכנית שיזמה ומובילה חברת החשמל ומתקיימת מזה עשור. באירוע השתתפו כ – 500 תלמידים , ראשי ערים ובכירים בחברת החשמל ובמשרד החינוך ומעל 50 בתי ספר בישובים מכל רחבי הארץ. באירוע, נחנך מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם וטכנולוגיות מתקדמות של חברת החשמל. היום, יום ראשון, 31.5.2015, התקיים האירוע הארצי של תוכנית "נתיב האור" וחנוכת מרכז ההדגמה החדשני לבית חכם ולטכנולוגיות מתקדמות באתר ההדרכה של חברת החשמל –בחוות חפציבה.
תוכנית "נתיב האור", היא יוזמה של חברת החשמל ואושרה ללימוד בבתי הספר היסודיים על ידי משרד החינוך, בשיתוף מרכז השלטון המקומי. התכנית עוסקת בבטיחות בחשמל וחיסכון באנרגיה.
עשור לתכנית "נתיב האור" שיזמה ומובילה חברת החשמל. (צילום: חברת החשמל לישראל)
השנה השתתפו באירוע ההוקרה כ – 500 ילדים מלמעלה מ 50 בתי ספר ברחבי הארץ והוענק אות יקיר נתיב האור ל22 רשויות.
מדובר באירוע שנתי, שהוא הוקרה למנהיגות צעירה, "ילדי נתיב האור" המחויבים למנוע תאונות חשמל בקרב אוכלוסיית הילדים ובכך מהווים סוכני שינוי בקהילה. התלמידים לומדים על עולם החשמל וסכנותיו, לאתר ולדווח למוקד 103 על כל תקלה או מפגע, ובנוסף התוכנית מקנה להם ערכים שיהפכו אותם לאזרחים פעילים, אכפתיים המוכנים לתרום לזולת.
האירוע כלל פעילות חווייתית בארבעה מתחמים בהם הילדים יופעלו בנושא בטיחות וחיסכון בחשמל, פגשו רובוטים ייחודיים, בנו מצפן, סוללות, ופריסקופ בתחנות להתנסות עצמית שהוצבו לאורך רחוב הפועלים הנוסטלגי בחוות חפציבה.
האירוע נערך במעמד חברת הכנסת נאוה בוקר, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, אלוף במיל. יפתח רון-טל, מנכ"ל בפועל וסמנכ"ל לקוחות של חברת החשמל, יצחק בלמס, ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, ראשי רשויות, בכירי החברה ונציגי משרד החינוך והרשויות המקומיות.
השנה השתתפו באירוע ההוקרה כ – 500 ילדים מלמעלה מ 50 בתי ספר ברחבי הארץ. צילום: חברת החשמל לישראל
רקע על "נתיב האור"
"נתיב האור", הוא פרויקט חינוכי שיזמה חברת החשמל בשיתוף משרד החינוך ומרכז השלטון המקומי, המיועד לחנך את ילדי ישראל, ובאמצעותם גם את המבוגרים, להתנהגות נכונה בסביבה צורכת חשמל. השנה, הופעלה התוכנית ב – 180 רשויות שונות, ובאירוע סיכום שנת הפעילות יהיו 500 ילדים מרשויות שונות ברחבי הארץ שהגיעו לגמר בתחרות ארצית ליצירת מיצג בית ספרי.
למה?
"נתיב האור" נולד כתוצאה מן הצורך להתמודד עם נחיצות בידע על נושא בטיחות בשימוש בחשמל. בעקבות עשרות מקרים שונים של התחשמלות ילדים, ביניהם גם מקרים מצערים של התחשמלות ילדים על גבי עמודי חשמל.
הנחת היסוד של הפרויקט היא שהתנהגות נכונה ובטיחות יבואו רק ממקום של ידע וחוויה. כל הפתרונות האחרים מטפלים בסימפטומים ולא במחלה. ב"נתיב האור" הושם דגש על יצירת שינוי תרבותי ואקלים של בטיחות.
עבור מי?
קהל היעד שהוגדר הוא ילדי כיתות ד'-ו', גילים שבהם יש רמות סיכון גבוהות בשימוש בחשמל, והפעילות החינוכית עימם מתאפשרת גם על פי התוכניות הקיימות במשרד החינוך.
מה התוכנית כוללת?
בבית הספר מתקיימת פעילות בהנחיית מתנדבים מקרב עובדי חברת החשמל, המציגים וממחישים בכל החושים את תהליך הפקת החשמל וכללי הבטיחות בשימוש בו.
כמו כן בשנה שעברה, התווסף מרכיב נוסף וחשוב לתכנית והוא נושא השימוש המושכל בחשמל, חיסכון והתייעלות וייצור אנרגיה מתחדשת.
כל בית ספר קיים עוד שתי פעילויות נוספות מתוך מגוון הצעות.
מקרב התלמידים נבחרת בכל שנה קבוצת "ילדי נתיב האור", מלווים בעובדי חברת החשמל, שלומדים את יסודות הרשת, ומקבלים הכשרה להיות שגרירים ואחראים על איתור מפגעים בעיר. מוקדי 103 של חברת החשמל מזהים אותם ומקבלים מהם דיווחים.
האירוע כלל פעילות חווייתית בארבעה מתחמים בהם. צילום: חברת החשמל
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.