לאור שני מקרי הכלבת שהתגלו בימים האחרונים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, שב ומדגיש לציבור שלא לאסוף הביתה כלבים משוטטים. כלבים יש לאמץ רק מכלביות מסודרות של רשויות מקומיות ועמותות.
לאחרונה התגלתה המחלה בשני כלבים. במקרה הראשון מדובר בכלבה מעורבת בת שנה וחצי, אשר נמצאה בתוך מערה בסמוך להר מירון ונאספה על ידי תושב חולון. לאחר הגעתו הביתה התנהגות הכלבה השתנתה, בעקבות סימנים אלו החליט המאמץ למסור את הכלבה לעמותת S.O.S חיות בהרצליה לאימוץ. הכלבה, טרם האימוץ, הועברה לבדיקה במרפאה וטרינרית הנותנת שירות לעמותה, ושם כעבור שעתיים היא מתה. גופתה נשלחה למעבדת הכלבת במכון הווטרינרי במשרד החקלאות, ונמצאה נגועה בכלבת.
במקרה השני, מדובר בגור בן שלושה חודשים, אשר נמצא בפארק אדמית בגליל המערבי, נאסף על ידי אנשים ושהה במקומות שונים שהיו בהם כלבים וחתולים עד שהגיע לתחנת ההסגר בחיפה. במהלך שהותו במקום, הגור גילה סימנים עצביים ולאחר מותו נמצא שגם הוא נגוע בכלבת.
בשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר מנהלים תחקיר במטרה לאתר אלו בעלי חיים באו במגע עם שני הכלבים החולים, ובמקביל משרד הבריאות מטפל בבני אדם שבאו במגע עם בעלי החיים.
מתחילת השנה עד היום, התגלו 8 אירועי כלבת: 5 בכלבים, 2 בזאבים ואחד בחתול.
לאחרונה התגלתה המחלה בשני כלבים. (צילום: רון איתן)
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.