בית משפט השלום בחדרה האריך את מעצרו של תושב הכפר גיסר א זרקא בן 21 ב-4 ימים, מעצרו של הקטין הוארך עד למחר. אביו של בן ה-21 אמר בבית המשפט: ״המשטרה אשמה באירוע המיותר הזה, אם השוטרים היו מדברים עם בעל האולם לפני שהם נכנסו לא היה קורה כלום, הילדים שנעצרו רק היו בחתונה ולא עשו שום דבר.״
ביום שישי האחרון בשעות הלילה התקבלו בתחנת זכרון יעקב תלונות מתושבים המתגוררים בסמוך לכפר ג'אסר אזרקא וכן מתושבי הכפר על רעש חזק העולה מחתונה רועשת שהתקיימה באותה שעה. שוטרי תחנת זכרון יעקב הגיעו למקום וביקשו ממארגניה להפסיק את הרעש החריג.
לטענת המשטרה השוטרים הותקפו מיד על ידי הנוכחים, נזרקו עליהם בקבוקים וכיסאות והיה חשש לחייהם. לנוכח ההמון הזועם שחלקו התנהג באלימות קשה. על פי עדויות של משתתפי השמחה השוטרים נסוגו בתחילה לאחור אולם כשהגיעה תגבורת הם חזרו לבית והפסיקו את החתונה.
שוטר שנפגע בראשו פונה לבית החולים הלל יפה עם חבלה בראש, הוא נזקק לתפרים ולימי מנוחה, התוקפים נמלטו מן המקום, ולאחר פעילות מודיעינית כעבור זמן קצר נעצרו 2 מעורבים בהם קטין ובגיר בן 21. השניים חשודים במעורבות באירוע ובמשטרה מציינים כי ישנם עוד 3 חשודים שדרושים לחקירה וטרם אותרו.
נודע כי בעלי השמחה חתמו בתחנת משטרת זכרון יעקב על התחייבות לשמירה על הסדר הציבורי ועל הנהלים כמתחייב בחוק ( מוסיקה רועשת עד 23:00) וכמובן על איסור ירי מנשק חם באויר תופעה שהיתה קיימת שנים רבות בכפר.
מעצרו של תושב הכפר גיסר א זרקא בן 21 ב-4 ימים. (צילום: אילוסטרציה)
חמיס קרוב משפחתם של החתן והכלה סיפר:״ היתה חתונה רגילה כמו כל שישי בכפר, השוטרים שהגיעו התנהגו לא יפה וישר איימו על המשפחה והרסו השמחה, הם ניסו לקחת בכח אנשים אז נוצר בלאגן, ראינו בטלויזיה מה קורה לאזרחים ששוטרים לוקחים לניידת ומרביצים להם״.
דיב תושב הכפר ששהה במקום בזמן האירוע:״ מתי פעם הפסיקו חתונה לזוג ? בגלל שזה בכפר ערבי באים הרבה שוטרים בצורה מאיימת ועושה פרובוקציה בכוונה, אם היו ניגשים השוטרים בכבוד לחתן הכל היה נגמר אחרת״. השוטר שנפגע בראשו פונה לבית החולים הלל יפה עם חבלה בראש, הוא נזקק לתפרים ולימי מנוחה, התוקפים נמלטו מן המקום, נעצרו אמש 2 מעורבים ( קטין ובן 21) לאחר פעילות מודיעינית,הם חשודים במעורבות באירוע, ישנם עוד 3 חשודים שדרושים לחקירה וטרם אותרו.
תחנת זכרון יעקב פתחה בחקירת הארוע מייד עם התרחשותו והלילה הצליחה לעצור שני צעירים האחד בן 21 והאחר קטין כמעט בן 18 בחשד למעורבות בארוע. במשטרה ממשיכים בחקירה ומתכוונים לעצור חשודים נוספים שהיו מעורבים בארוע אלים זה".
ממשטרת מחוז חוף נמסר: "טענותיהם של משתתפי החתונה בדבר התנהגות השוטרים חסרות בסיס במיוחד לאור תוצאות הארוע המצער בו נפצע שוטר. דרישת המשטרה להפסקת מפגע הרעש נבעה מצרכי התושבים ששלוותם הופרה. אנו נמשיך לפעול כדי לקיים את החוק. ולאור ארוע זה נשקול כניסה לארועים בהם קיימת סכנה ממשית לחיי השוטרים בכוח משמעותי."
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.