במסגרת אירוע שנת ה-80 להיווסדו, מארגן בית הספר הממלכתי "ארלוזורוב" בחדרה כנס מחזורים חגיגי שיכלול את בוגרי בית הספר מהמחזורים א-ע"ב. בית הספר הוקם בשנת 1934 כ"בית החינוך לילדי העובדים על שם חיים ארלוזורוב" , ונתן מענה לחינוך ילדי הפועלים בחדרה של אותם הימים. ללא ציוד או ריהוט מינימלי, למדו התלמידים כשהם יושבים על הרצפה, ושתי שכבות גיל חולקות חדר אחד.
בית הספר, הממוקם בשכונת נחליאל במרכז העיר, גדל והתפתח עם השנים. במשך הזמן נבנתה קומה שנייה של כיתות, הוקמו אולם ומגרש ספורט, מעבדות וספרייה.
כיום, מונה בית הספר 635 תלמידים, הלומדים ב-21 כיתות אם בניהולה של בטי גולדמן.
בימי שישי מתקיימים חוגי בחירה רב גילאים בתחומים שונים. המגוון רב, ממאסטר שף לספרדית, דרך סיפורי התורה המאוירים, קומיקס, מתמטיכיף, פיסול ואוריגמי. באווירה מכילה ושמחה מפעילים התלמידים עצמם הפסקות שונות בכל יום בשבוע: הפסקה פעילה, הפסקה מעשירה, הפסקת משחקי רצפה, הפסקת רדיו ועוד.
דורות רבים של תלמידים שהתחנכו ב"ארלוזורוב" שבים אליו כהורים או סבים של תלמידים.
כמו כן, גם הצוות החינוכי הנוכחי מורכב מבוגרות בית הספר.
בית הספר ארלוזורוב (צילום: באדיבות בית הספר)
"ארלוזורוב" מכיר בשונות, מסייע בצמצום פערים ונותן הזדמנות שווה להשתלבות בחברת הילדים באמצעות מגוון דרכי הוראה המותאמים לפרט. בית הספר מטפח למידה אוריינית בסביבה טכנולוגית המאפשרת לתלמידים להפיק ידע והבנה מטקסטים שונים; מעודד חוויות של הצלחה, מטפח מעורבות חברתית ערכית בתוך קהילת בית הספר, ומאמין כי תלמיד השותף בעשייה החברתית מרגיש שייכות, לומד מתוך מוטיבציה, באקלים של פתיחות וסובלנות.
לכבוד הגעתו לגבורות נכתב המנון לבית הספר: "ממש כמו בחזון/ נפתח לנו חלון/ לעולם של אמונה, בטחון והבנה./ יוצרים כאן הוויה/ בה למידה היא חוויה/ לכל יש משמעות: לסובלנות ולפשטות./ היופי פה ניכר/ "ארלוזורוב" בית ספר נהדר".
בנוסף מארגנת הנהלת בית הספר,ביחד עם ועד ההורים ובשיתוף מוזיאון "החאן" ועיריית חדרה, את כנס המחזורים שיתקיים ביום חמישי ה-14 במאי בחצר בית הספר (החל מהשעה 19:00). כמו כן נפתח דף פייסבוק ייחודי למאורע: בית ספר ארלוזורוב חדרה חוגג 80.
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי בחרה להפתיע את אמה דיאנה לרגל יום הולדתה במלון גליליון, בגליל העליון. צ'רכי ואמה דיאנה הגיעו לסופ"ש ארוך שם סיפרה צ'רכי שבקרוב היא טסה לגרמניה להופיע בפסטיבל המוסיקה פיוז'ו, בבמה המרכזית מול 15 אלף איש, ומייד לאחר מכן טסה לפריז להקליט אלבום חדש בפרסית. שעזבו את המלון הבטיחה צ'רכי שתחזור והפעם לחופש המשפחתית עם בעלה תום אבני והילדים.
הגליל שב לפרוח! 2 אירועים אביביים ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי. הראשון: יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, ב- 16 במאי 2025, ביקב כישור. השני: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי - מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח - 22-24 במאי 2025 | ברחבי הגליל המערבי. פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי. תהנו!
סלבס, מובילי דעת קהל, כוכבות רשת ואישיות תרבות ואמנות הצפינו בשבוע שעבר לצפון, לרגל אירוע השקת פתיחת מייצגו החדש של האמן הבינלאומי סאם חלבי בעופר גרנד קניון חיפה. האירוע נפתח בקוקטייל, מינגלינג וחשיפת המייצג החדשני. הגיעו להתרשם מהאמנות: כוכבת רוקדים עם כוכבים סנה סוקול כוכבת "רוקדים עם כוכבים", לירן שטראובר וטל טלמון שהגיעו עם בנם אולי בן ה – 4 וחצי, גל רובין שהפתיעה עם הבן זוג מודי ספורי מחובקים ומאוהבים, שרית פולק שחזרה ממקסיקו ,פאני בוזגלו – גרושתו של אוהד בוזגלו שהגיע יחד עם חברה הטוב דניאל עציוני כוכב הישרדות, עוד ועוד.