משלחת משותפת של שמונה תלמידים מקמפוס בית אליעזר של תיכון חדרה ובית הספר התיכון בחדרה יצאו למסע הסברה למען ישראל בעיר שארלוט. במהלך הביקור העבירו התלמידים הרצאות והפעלות לתלמידי בתי ספר אמריקנים.
משלחת התלמידים המשותפת ביחד עם המורה אורלי יפת כהן שבו בימים אלה מביקור שערכו בארצות הברית, במהלכו העבירו הרצאות והפעלות לתלמידי בתי ספר אמריקנים.
השמונה היו אורחי העיר התאומה של חדרה, שארלוט , השוכנת בצפון קרולניה ושל בית הספר Providence Day School .
היוזמה לביקור של המורה אורלי יפת כהן לפני כחמישה חודשים, כאשר יצאה במשלחת של מורים של הסוכנות היהודית לשארלוט. מנהלי בית הספר PDS נענו ליוזמה של כהן וגייסו משפחות שארחו את התלמידים בביתם.
התלמידים העבירו הרצאות והפעלות תוך דגש על הסברה ישראלית. (צילום: באדיבות בית הספר)
התלמידים העבירו הרצאות והפעלות לכ-15 כיתות, תוך דגש על הסברה ישראלית. לצד ההרצאות הצטרפו חברי המשלחת כתלמידים מן המניין לפעילות הבית ספרית ושעורים ייחודיים של האמריקנים בנושא הקונפליקט במזרח-התיכון. במקביל נחשפו התלמידים לקהילת יהודי שארלוט שהזמינו אותנם להשתתף בטקס חגיגת בת-מצווה של בנות הקהילה. הטקס נערך בבית הכנסת הרפורמי ב-JCC , בו כיבדו את התלמידים במעמד של עלייה לתורה.
מנהלת קמפוס בית אליעזר של תיכון חדרה, אהובה אלמדו, מסכמת בסיפוק: "הצלחנו לייסד תוכנית חינוכית ערכית, מעצימה את התלמידים, תוכנית המאפשרת לבני הנוער לשמש מנהיגים ושגרירים למשך שבועיים, אך משאירת חותם לחיים, חותם אשר ישפיע עתידם כאזרחים מובילים התורמים לקהילה. ייצרנו קשרים עם משפחות מעבר לים תוך חיזוק והידוק הקשר בין הקהילה המקומית לישראל. כגושפנקא להצלחת הפרויקט, קיבלנו פנייה מ-PDS לארח תלמידים משארלוט בחדרה במרץ 2016".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.