בעקבות הגל הגדול של המתעניינים באפשרות של עלייה לישראל, נוטלת עיריית חדרה חלק במשימת עידוד העלייה והקליטה של העולים לחדרה. במסגרת זו אישרה מועצת העיר את השתתפותה של חדרה ביריד עלייה המתוכנן בצרפת בחסות הסוכנות היהודית, ואת נסיעתם ליריד של ראש העיר צביקה גנדלמן ושל המשנה לראש העיר רומן גישר, הממונה גם על תיק הקליטה.
כזכור, בעקבות אירועי הטרור בפריז עדכנו נציגים של עולי צרפת המתגוררים בחדרה כי יש להיות ערוכים לגל עלייה של יהודים מצרפת בעקבות האיום המוסלמי על חייהם. "בגלל הלחץ האנטישמי, אנשים לוקחים מזוודות ופשוט בורחים לישראל", אמרו הנציגים לראש העיר.
"חדרה תשמח לקלוט אתכם בחום ואהבה", קרא ראש העיר צביקה גנדלמן ליהודי צרפת בעקבות כך, ואף פנה לנציגי קהילת עולי צרפת בחדרה להשתתף במשימה לסייע בקליטת יהודי צרפת הצפויים לעלות לחדרה.
למטרה זו ייצאו גנדלמן וגישר ליריד העלייה של הסוכנות היהודית, שיתקיים בפריז בין התאריכים 15-21 במאי, ויעודדו עולים רבים ככל האפשר לקבוע את ביתם בחדרה.
לנסיעה לצרפת יצטרפו שתי עבודות עירייה, הדוברות צרפתית, שישמשו כמתורגמניות.
ראש העיר עדכן את חברי המועצה כי בתום היריד מתוכננת נסיעת המשך שלו בלבד לעיר אל-פאסו שבטקסס לחתימה על ברית ערים תאומות בין אל-פאסו לחדרה. הנסיעה והשהות בטקסס תהיה על חשבון המארחים.
ראש העירייה צביקה גנדלמן חותם על מגילת אבן הפינה ל"אקו פארק". (צילום: דוברות העירייה)
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!