שעות רבות של מתח ודאגה עברו על משפחת אטיאס מכרכור עד לרגע שבו נתקבל בטלפון של האב אלי הסימן הראשון שבישר כי בנם רז ששהה בקטמנדו נמצא בריא והכל בסדר. "ראינו טלויזיה ואז הכל התחיל לרעוד" סיפר רז והוסיף, "רצנו מהר החוצה וראינו איך הכל רועד פחדנו שהאדמה תיפתח. היתה הרגשה שזה סוף העולם"
"ברגע ששמענו שהיתה רעידת אדמה בנפאל ידענו שרז אמור להגיע לקטמנדו. ככל שחלף הזמן הדאגה הלכה וגברה ואלה היו שעות לא קלות" כך סיפרו הוריו של רז, אלי וסוזי אטיאס.
רז יצא לפני 5 וחצי חודשים לטיול במזרח. אחד היעדים שאותם קבע בתוכניתו היתה גם נפאל ששם הוא שהה בסופו של דבר במשך חודשיים. על פי התוכנית הוא אמור היה לעבור להודו ולהמשיך את הטיול שכל כך הוא נהנה ממנו וזאת עד לרגע שהאדמה הרעידה את נפאל ושינתה את תכניתם של מטיילים רבים וגם את תכניתו של רז.
"היינו ארבעה חברה ועשינו טיול אופנועים" סיפר רז והוסיף, "במהלך הנסיעה החל לרדת גשם והחלטנו לעשות הפסקה. התארחנו אצל משפחה מאוד נחמדה וכעבור זמן קצר תוך כדי צפייה בטלויזיה, הרגשתי פתאום שהכסא עליו ישבתי התחיל לרעוד בעוצמה לא רגילה. הסתכלתי סביב וראיתי שכל הבית רועד ואת המארח עומד מולי וכולו רועד. רצנו מהר החוצה לשטח הפתוח וראינו איך האדמה רועדת. פחדנו שהאדמה תיפתח והיתה הרגשה שזה סוף העולם. אחרי זמן קצר הכל נרגע והחלטתי להמשיך לקטמנדו באופנוע. בדרך ניתקלתי בסלעים ענקיים שהיו פזורים על הכביש לאורך כל הדרך והייתי ממש בשוק."
רז אטיאס בביתו בכרכור (צילום: רון איתן)
לאחר נסיעה ארוכה שנמשכה כ-4 שעות הגיע רז לקטמנדו. שם פגש ידידה שהכיר במהלך הטיול שתיארה בפניו את מה שאירע בעיר ועל הבתים שהתמוטטו והפאנקיה הרבה שאחזה בכולם.
"ראיתי בתים הרוסים ואנשים בוכים וצורחים" סיפר רז והוסיף, "תוך כדי שאני מדבר עם הידידה שלי אירעה לפתע רעידת אדמה נוספת שהעיפה לי את הגיטרה מהיד והאופנוע שלי נפל. אנשים מיד באו לעזור לי."
בעקבות האירועים החליט רז ביחד עם ישראלים אחרים ללכת לכיוון השגרירות הישראלית. "כשהגענו לשם הרגשנו כמו בבית" סיפר.
את הטיול להודו יעשה רז כבר יעשה ככל הנראה בהזדמנות אחרת מאחר והאירועים האחרונים גרמו לו לשנות את תכניתו ובמקום להמשיך להודו הוא החליט חזור לארץ.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.