גוברת האלימות בתקופה האחרונה כלפי השיטור העירוני וביחידה אומרים: "אלימות לא תרתיע אותנו" ומציינים עוד, כי השיטור העירוני פועל לשמירה על ביטחון תושבי העיר ובמסגרת פעילותם נתקלים צוותי השיטור לא אחת בגילויי אלימות.
בעיריית חדרה מציינים כי במסגרת פעילותה של יחידת השיטור העירוני בחדרה לשמירה על ביטחון תושבי העיר, מתמודדים צוותי השיטור לא אחת עם אלימות המופנית כלפיהם.
לאחרונה הותקף צוות של השיטור העירוני על-ידי נהג שקיבל דוח כאשר חנה על מדרכה במרכז העיר.
מהעירייה דווח כי השבוע קרוב לחצות הוזעק צוות של יחידת השיטור העירוני לטפל באירוע הקמת רעש מחצר בית. כאשר שוחח הצוות עם בעל הבית, הבחינו ברכב שהחל לנסוע לכיוונם בפנסים כבויים.
כשהבחין הנהג בצוות השיטור העירוני, בלם את הרכב במהירות, נסע לאחור בפראות ועצר בסמטה סמוכה.
הצוות רץ לכיוון הרכב, ולאחר מרדף אחר חשוד שניסה לברוח, נתפסו שני חשודים.
למקום הוזעקו צוותים נוספים, נערך חיפוש ברכב ונמצאו כלי פריצה ונהג שהיה תחת השפעת אלכוהול.
בעקבות כך נעצרו החשודים בגין נהיגה בשכרות, הכשלת שוטר והחזקת פגיון, והועברו להמשך טיפול בתחנת המשטרה.
באירוע אחר שעליו דיווחה העירייה ושאירע בשבוע שעבר, בשעות אחר הצהריים, התקבלה קריאה על רכב החונה על מדרכה במרכז העיר ומפריע לתנועת הולכי הרגל. למקום נשלח פקח של העירייה, שצילם את הרכב ורשם דוח.
בעל הרכב הגיע למקום והחל להתווכח עם הפקח. כאשר הושיט לו הפקח את הדוח, דחף בעל הרכב את הדוח לכיס מעילו של הפקח והחל לאיים עליו.
למקום הוזעק צוות של השיטור העירוני אשר הגיע במהירות והספיק לראות כיצד תופס בעל הרכב את הפקח בדש מעילו, דוחף אותו ומאיים שאם מישהו יעז להתקרב או לגעת ברכבו הוא יוריד לו את היד.
לאור התנהגותו הודיע צוות השיטור העירוני לבעל הרכב כי הוא מעוכב על תקיפת עובד ציבור ואיומים וביקשו ממנו להתלוות אליהם בניידת לתחנת המשטרה.
בעל הרכב לא התייחס לבקשה ופנה להיכנס לרכבו האישי. השוטר מצוות השיטור העירוני ניגש אליו והודיע לו כי הוא עצור. בתגובה פתח בעל הרכב את דלת המכונית בחוזקה והדף את השוטר.
צוות השיטור ניסה לעצרו ונענה באלימות שאילצה אותם להשתמש בגז פלפל. לבסוף הצליחו לאזוק את הנהג, והוא הוכנס לניידת שיטור להמשך טיפול בתחנת המשטרה.
בשיטור העירוני מבהירים כי התנהגויות כאלה לא ירתיעו אותם, וכי היחידה תמשיך לפעול לשמירת ביטחון התושבים.
בעירייה מציינים כי יחידת השיטור העירוני חדרה הוקמה ככוח ייעודי המשלב כוח פיקוח ואכיפה עירוני המוביל את מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן, ביחד עם שוטרים הכפופים למשטרת חדרה. היחידה מקדמת משמעותית את יכולת האכיפה ברמה העירונית כחלק מפעילות האגף לביטחון ואכיפה של העירייה ופעילות המשטרה. את היחידה מנהלים במשותף דותן עומסי מהעירייה ופקד משה קלינגר ממשטרת חדרה.
הכוח המשולב של שוטרים ופקחים פועל למניעת אירועי אלימות, בריונות, ונדליזם והתנהגות אנטי-חברתית ברחבי העיר. תמהיל הפעילות כולל פעילות יזומה ופעילות תגובתית בהתאם למאפייני הרשות ואירועים שונים, וכן מאבק בתופעות בריונות, אלימות וונדליזם; טיפול בעבירות רישוי ובנייה, מאבק בשכרות ועבירות הקשורות לאלכוהול, אכיפה בתחום בריונות בתנועה, אבטחת אירועים עירוניים, ביצוע צווים של בתי משפט עירוניים, ותגובה מהירה לאירועים שבתחום הטיפול של מערך השיטור העירוני.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".