קרוב ל-4,000 נהגים חדשים בחדרה קיבלו הדרכה ישירה לנהיגה נכונה במסגרת תכנית "אור ירוק לחיים". מטרת התוכנית לצמצם את מספר הנהגים הצעירים שנפגעים בתאונות דרכים. בשל גילם הצעיר, נוטים נהגים צעירים לביטחון מופרז על הכביש ולבצוע התנהגויות מסוכנות.
33 נהגים צעירים נהרגו בשנת 2014, כך על פי נתוני אור ירוק המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בכדי להפחית מספר מבהיל זה, מפעילה עמותת אור ירוק את תכנית "אור ירוק לחיים" - הדרכת בטיחות בדרכים, המוענקת לנהגים חדשים בתקופת הליווי, בביתם, בליווי ההורים ובחינם. על פי נתוני אור ירוק, נכון לשנת 2015 עברו את הדרכת "אור ירוק לחיים" למעלה מ- 300 אלף נהגים בכל רחבי הארץ. תכנית "אור ירוק לחיים" החלה לפעול בשנת 2004 ועד היום.
שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "28 שיעורי נהיגה לא מספיקים. משרד התחבורה חייב להוסיף שיעורי חינוך לבטיחות בדרכים".
מחקר שערכה עמותת אור ירוק בשיתוף עם הטכניון ואוניברסיטת בן גוריון, מראה עד כמה חיונית תכנית "אור ירוק לחיים" לנהגים החדשים בישראל. על פי נתוני המחקר, נהגים חדשים שעברו הדרכה מטעם עמותת אור ירוק, מעורבים פחות בתאונות דרכים מנהגים חדשים שלא עברו את ההדרכה, בלמעלה מ- 10%. בנוסף הראה המחקר כי נהגים שעברו את התכנית עברו 36% - 40% פחות עבירות הגוררות הזמנה לדין בתקופת הליווי ו- 20% פחות עבירות אזהרה.
שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "נהגים צעירים הם חסרי ניסיון, פזיזים ובעלי ביטחון עצמי מופרז ולכן 28 שיעורי נהיגה אינם מספיקים בכדי להעלות אותם על הכביש. על משרד התחבורה ומשרד החינוך לדאוג לכך שכל תלמידי י"א ומעלה ילמדו שיעורי בטיחות בדרכים בתיכונים. לא ייתכן שרק שליש מהתלמידים בשכבות אלו לומדים על בטיחות בדרכים והיתר לא מקבלים את הידע הנדרש להם בכדי להתכונן ולהתמודד עם הסכנות שאורבות להם בדרך".
מתנדבים בעמותת "אור ירוק" מחלקים במהלך הפסח דף הדרכה כללי לבטיחות בדרכים. (צילום: יח"צ)
מטרתה של תוכנית "אור ירוק לחיים" הינה לצמצם את מספר הנהגים הצעירים שנפגעים בתאונות דרכים. בשל גילם הצעיר, נוטים נהגים צעירים לביטחון מופרז על הכביש ולבצוע התנהגויות מסוכנות. בניגוד לתפיסתם העצמית, הם אינם מנוסים במשימת הנהיגה ואינם מיומנים מספיק כדי להתמודד עם מגוון הסכנות בדרך.
באמצעות פרויקט "אור ירוק לחיים", מקנים מתנדבי העמותה, ידע מעשיר ומעשי להורים ולנהגים הצעירים במהלך תקופת הליווי שלאחר קבלת רישיון הנהיגה. במסגרת תכנית "אור ירוק לחיים", נפגשים מתנדבי העמותה מידי שנה עם למעלה מ- 33 אלף נהגים צעירים וההורים המלווים, ומעניקים להם כלים וידע ליישום מוצלח של ליווי נכון ובטוח של הנהגים הצעירים.
מנתוני עמותת אור ירוק עולה כי בשנים 2005-2011 נחסכו כ- 100 תאונות דרכים בזכות הפעלת התכנית, שהוביל לחסכון כלכלי של לפחות 12 מליון ₪ למדינה. אילו התכנית הייתה מופעלת על כל אוכלוסיית הנהגים הצעירים במדינה, היו נחסכות כ-230 תאונות דרכים וסכום של 27 מליון ₪ למדינה.
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.