פיתוח עולמי במפעלי נייר: מייצרים נייר מקליפות של פיסטוקים
מאת: מירית אזרחי יום חמישי,
19 במרץ 2015, 08:53
פיתוח מדעי עולמי פורץ דרך של מפעלי נייר בחדרה: ייצור מחברות, פנקסים וניירות ממחוזרים ומעוצבים מ-100% נייר שעשוי כולו מקליפות פיסטוקים.
תכירו את הדבר הבא של המהפכה הירוקה: ניירות ומחברות עשויים מ-100% קליפות פיסטוקים. הקרדיט על הפיתוח המדעי החדשני והעולמי של נייר ממוחזר במאה אחוז שייך כולו למפעלי נייר חדרה.
הפיתוח המדעי היולמי נחשב לפורץ דרך וזאת בשל העובדה שלראשונה בייצור עולמי, מייצרים נייר בלי שימוש בעצים ובלי התערבות כימית. בעקבות הפיתוח החדשני והמעבר לנייר ממוחזר ב-100% חוסך ומציל כ-170.000 עצים מהשמדה.
מי מאתנו לא זוכר את 'המחברת החומה' שליוותה דורות של תלמידים בבתי הספר? נדמה שגם המחברות העשויות מנייר שמצריך כריתת עצים יהפכו בעשור הקרוב לפריט לאספנים. בשבועות האחרונים עלו על המדפים בכל החנויות המובחרות מחברות עשויות 100% נייר ממוחזר שאינו כולל שימוש בחומר הגלם התעשייתי תאית, בו נעשה שימוש רחב בענף ייצור הנייר. מקור התאית בכריתת עצים. יש 4 סדרות חדשות, יפות ומעוצבות של 'מחברות העתיד' שעל פיתוחן חתום מפעלי 'נייר חדרה' .
אז מה אפשר לקנות בסדרת קליפות הפיסטוקים החדשנית שעברה הסבה במפעלי נייר חדרה ?
מחברות פרמיום בכריכה עבה ויוקרתית עשויה מקליפות פיסטוק ומעוצבת בגוונים של שחור פחם, קפה בהיר, אגוז המוצעת ב 3 גדלים שונים : פנקס אישי A6 , מחברת בינונית A5, מחברת גדולה A4.
מחברות רגילות בכריכת ספירלה בגוונים אדום, סגול, תכלת, חום, שחור בהיר. המחברות מוצעות בשני גדלים, בינוני וגדול.
נייר צילום והדפסה 100% ממוחזר, 500 דפים בחבילה. מתנות 3 מוצרים מ 100% נייר ממוחזר למי שמחפש מתנה ייחודית. בסדרה זו ניתן למצוא שתי מחברות בכריכה משותפת, ממו בלוק עם עפרונות צבעוניים וממו בלוק גדול עם 380 עמודים, 6 עפרונות ומחק ומחדד עשויים עבודת יד.
מדובר במוצרים שמביאים איתם בשורה טובה לאיכות הסביבה לצד פיתוח טכנולוגי כחול לבן שיש בו להשפיע בהדרגה על תהליך הפקת הנייר בעולם. הנייר הממוחזר 100% הוא פרי פיתוח עולמי ייחודי וחדשני, עליו עבדה החברה 'נייר חדרה' במשך מספר שנים.
במפעלי נייר חדרה מציינים, כי הנייר מיוצר באמצעות שימוש באנרגיית גז נקייה ומפסולת נייר וקרטון הנאספת אך ורק בישראל, ומכאן שייצור הנייר הממוחזר למעשה "מנקה את המדינה" ותורם לאיכות הסביבה. בייצור נייר זה אין כלל שימוש בתאית ותהליך המחזור מבוצע בתהליך "De-Inking" (הוצאת דיו) ללא הלבנה וללא שימוש בכימיקלים, כך שבסוף התהליך מתקבל נייר באיכות גבוהה לכתיבה והדפסה.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!