פרסום ראשון: חדרה רוצה מרינה שתכיל עד אלף כלי שייט
מאת: מירית אזרחי יום שלישי,
17 בפברואר 2015, 16:36
עיריית חדרה רוצה להקים מרינה דרומית לפארק נחל חדרה. מהנדס העיר חדרה, נועם גרייף אמר ל"פלאשנט": "בהנחיית ראש העיר התבקשתי לבצע בדיקה התכנותית ראשונה לנושא הקמת מרינה שתכיל עד כאלף כלי שייט".
במידה והבדיקות יאשרו כי אכן ניתן להקים את המרינה, חדרה תעלה על מפת המרינות של ישראל. להתראות ביכאטה?
עיריית חדרה מינתה מהנדס ימי מומחה שעורך בימים אלה בדיקת התכנות להקמת המרינה בחוף חדרה. המהנדס הימי המומחה, רמי רביב ממשרד "א.רביב מהנדסים יועצים בע"מ", החל בחודש שעבר בבדיקות מקדימות שנועדו לקבוע האם ניתן להקים מרינה בחוף חדרה.
האם חדרה לקראת מהפך ותעלה על מפת המרינות של ישראל? ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, יזם עם כניסתו לתפקיד מהלך שיביא לבדיקה והתכנות להקמת מרינה בחדרה. בדיקתו נעשתה מול רשות הנמלים, והעלתה כי ישנו צורך כלל ארצי במספנות מאחר ולאורך טווח החוף שבין חיפה ועד הרצליה אין מרינה.
בתום בדיקתו מול רשות הנמלים, הנחה ראש העיר את מהנדס העירייה, נועם גרייף, לעבור לשלב הבא ולבדוק את האפשרות להקמת המרינה.
"המיקום בו נבחנת אפשרות להקמת מרינה בימים אלו הוא בסמוך לשפך של פארק נחל חדרה לכיוון דרום", אומר נועם גרייף ומוסיף. "בהנחיית ראש העיר התבקשתי לבצע בדיקה התכנותית ראשונה לנושא הקמת מרינה שתכיל עד כאלף כלי שייט".
נועם גרייף, מהנדס העיר חדרה. (צילום: דוברות העירייה)
איזה פעולות נעשו לקידום הקמת מרינה בחדרה?
"קיימתי מספר פגישות עם יועצים ימים. נפגשתי גם עם מנכ"לית עמותת "צלול", שבקשה כי הדבר ייעשה בשקיפות. בהמשך לזאת, גייסתי לפני כחודש את המהנדס הימי, רמי רביב, בעל משרד מנוסה ומכובד שמתמחה בתכנון והקמת נמלים ומבנים ימיים, ביניהם מספנות ומרינות. בימים אלו הבדיקות בעיצומן".
הדגש כעת הוא על בדיקת ההיתכנות, כלומר : האם קיימת אפשרות להקים מרינה בחדרה. נועם גרייף מסביר : "המהנדס הימי, רמי רביב, עושה בדיקות ראשוניות מקיפות הבודקות : היבטים כלכליים, אפשרויות ביצוע עבודה הנדסית סביבתית, בחינת אקלים ימי, בחינת סחף חולות , בדיקות תופעות כמו הסעת חול תת ימי שעלולות להתרחש בבניית מזח, בדיקת אקולוגיה, סביבה, נגישות, סטטוריקה, ועוד. הבדיקות הנעשות כעת הן מקדמיות. תוצאותיהן יקבעו האם נוכל לממש הקמת מרינה בחדרה".
במידה והדוח יאשר התכנות להקמת המרינה מה השלב הבא?
"אם בדיקת ההתכנות להקמת מרינה בחוף חדרה תימצא מתאימה על ידי המנהדס הימי, הוא יעביר לראש העיר את התוכניות המוצעות, על כל היבטיהן. הדוח המקיף יגיע בעוד כחודשיים. לאחר מכן, עיריית חדרה תעביר את התוכניות לרגולטורים הרלוונטים כגון משרד התחבורה, משרד הפנים, ועוד כדי לקדם את המהלך".
בעיריית חדרה הביעו תקווה כי הממצאים של הבדיקות הראשוניות יאשרו, שניתן להקים מרינה בחדרה וציינו, " ראש העיר ומהנדס העיר פועלים באחריות רבה, על מנת שהמהלך יתקדם בצורה יסודית, תוך ביצוע כל הבדיקות המקדימות הנחוצות להיתכנות המהלך באמצעות מהנדס ימי מומחה. נפעל על פי תוצאות הדוח. אין ספק שמרינה שתכיל עד אלף כלי שייט בחופי חדרה עשויה לשמש מנוף כלכלי לעיר גם ברמה הארצית".
בנוסף מדגישים בעירייה כי מרינה תקדם את המסחר, תייצר מקומות תעסוקה רבים, תביא תיירות, אפשרויות מגוונות לבילוי ופנאי ופיתוח הפעילות הימית.
רמי רביב המומחה שמונה לבצע את הבדיקה אמר לפלאשנט: "התחלנו לבצע את הבדיקות. בעוד כחודשיים נסיים כמתוכנן. הממצאים יוגשו לראש העיר חדרה ולמהנדס העיר".
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!