במבצע מורכב של אגף אכיפה וביטחון של עיריית חדרה נלכד בשעת מעשה קבלן שהשליך פסולת בניין בשטחים פתוחים במקום באתר פינוי מורשה.
אל אגף האכיפה והביטחון בניהולו של שולי לוי, הגיע מידע על השלכת פסולת בנייה בשטח חקלאי. בדיקה מעמיקה יותר העלתה חשד שמדובר בקבלן הובלה של מכולות המכילות פסולת בניין. מכולות אלה מוצבות באתרי בנייה, ואת הפסולת המצטברת אמור הקבלן לפנות לאתר מורשה ולהטמינה. עלה חשד כי במטרה לחסוך את כספי ההטמנה, השליך הקבלן את הפסולת בשטח חקלאי סמוך לכביש 9 ושכונת ברנדס.
בהנחיית מנהל אגף האכיפה נשלחו ניידות של הסיירת הירוקה מהיחידה לאיכות הסביבה, לבצע תצפיות ליד ביתו של הקבלן וליד השטח החקלאי.
יצוין כי במסגרת חוק "הרשויות המקומיות אכיפה סביבתית-סמכויות פקחים" (התשס"ח-2008). יש לפקחי איכות הסביבה סמכויות אכיפה משמעותיות, כולל כניסה לשטחים, מתן דוחות, הטלת קנסות גבוהים, הגשת תביעות, סמכות לעכב, לחקור, וסמכויות אכיפה נרחבות נוספות. כלומר, בעקבות החוק מוסמכים פקחי היחידה לאיכות הסביבה גם לאתר מפגעים סביבתיים וגם לאכוף סנקציות נגד הגורמים העברייניים.
הניידת של הסיירת הירוקה, ובה מנהל איכות הסביבה איציק בוזגלו ופקחי היחידה אמיר אוחנה ורועי אברהם, תצפתו על הבית במשך מספר שעות, ובשעת לילה מאוחרת אכן הבחינו בקבלן יוצא מביתו ומתניע את המשאית.
מיד דיווחו על כך לניידת שהמתינה בשטח, והפקחים שבתוכה התמקמו בעמדה נוחה לתצפית, מצוידים במצלמות נסתרות וציוד מתקדם לראיית לילה.
כעבור זמן קצר הגיעה המשאית והחלה לפרוק את פסולת הבניין במקום האסור. לאחר שצילמו את פריקת הפסולת יצאו הפקחים מהמארב ותפסו את הקבלן על חם.
במקביל הוזעקה למקום ניידת של השיטור העירוני, שהגיעה במהירות להגשת סיוע.
הקבלן שנתפס, נחקר והודה כי השליך פסולת מספר פעמים בשטחים פתוחים. בשלב ראשון הוא חויב לנקות את השטח מהפסולת ששפך בכל הפעמים, ולהחזיר את השטח לקדמותו. כמו כן, בהתאם לחוק צפויה המשאית לחילוט, והאיש צפוי לכתב אישום בגין העבירה שביצע.
בעיריית חדרה מבהירים כי יגלו אפס סבלנות כלפי עבריינים סביבתיים, וכי מי שייתפס צפוי לעונשים הכבדים ביותר הקבועים בחוק.
על חם: נתפס קבלן שהשליך פסולת בניין בשטח חקלאי. (צילום: באדיבות איכות הסביבה)
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!