מאת: מירית אזרחי יום רביעי,
11 בפברואר 2015, 06:04
יהודי צרפת שבכוונתם לעלות לישראל בעקבות האירועים האחרונים וגילויי האנטישמיות הגוברים בצרפת מגלים לאחרונה ענין רב בעיר חדרה. כ-6,000 יהודים מצרפת הגיעו ליריד הדירות שנערך בפאריז לפני מספר ימים תחת אבטחה כבדה. ביריד, שאורגן על ידי חברת "איי קיוב" נטלו חלק חברות גדולות מחדרה.
עדי גייר סמנכ"ל שיווק בחברת "עמרם אברהם" מחדרה, שייצג את החברה ביריד ציין כי, בשונה מירידים בעבר, ביריד הנוכחי מפת הביקושים של יהודי צרפת השתנתה. הם מחפשים פרויקטים זולים יותר ומוכנים להתרחק לפריפריה. בין היעדים החדשים: חדרה, שכונת רובע יזרעאל בעפולה, ואשקלון.
גייר הסביר כי, חברת "עמרם אברהם"בונה עם אפי "קפיטל" את פרויקט AQUA בעין הים במערב חדרה ואמר, "כמות המבקרים ביריד הנוכחי עלתה משמעותית לעומת הירידים הקודמים, וגם אפיונם השתנה.
אם בפעמים הקודמות היו הרבה משקיעים שכעיקר עניינם היה בתשואת הנכס הנרכש עם נטייה לרכוש דירה בעיקר בגוש דן, ולא הייתה להם בעיה לחתום על בקשת רכישה מבלי לראות את הדירה – הרי שכעת ראינו שמדובר בהרבה צרפתים שמעוניינים לעשות עליה ולרכוש דירה למגורים".
הצרפתים גילו את חדרה. היריד שהתקיים בצרפת. (צילום: יחצ)
הצרפתים, מוסיף גייר, הביעו התעניינות גדולה ושאלו שאלות על טיבה של העיר חדרה. הם התעניינו לא רק בדירה עצמה אלא גם בתשתיות העיר, מקורות תעסוקה, בתי ספר, בתי כנסת. הם היו פתוחים למגורים בכל רחבי הארץ עם דגש על הערים צמודות הים– החל באילת וכלה בנהרייה.
לדבריו, לא מדובר בביקוש חולף בעקבות האירועים האחרונים בצרפת, אלא בתחילתה של מגמה בקרב יהדות צרפת לעלות לישראל . עוד ציין גייר, "אנחנו נפגשנו ביריד עם כ-80 מתעניינים רציניים, רובם מתכננים לעלות לארץ בקרוב ובכוונתם להגיע לארץ בשבועות הקרובים להתרשם מהפרויקט".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".