בחירות: יו"ר שס בחדרה בועז ביטון הוצב ברשימת ש"ס לכנסת
מאת: גד כספי יום ראשון,
1 בפברואר 2015, 22:22
חברי מועצת חכמי התורה קבעו את הרכב רשימת ש"ס לכנסת ה-20. במקום הראשון: יו"ר התנועה אריה דרעי. ברשימה הוצבו של מועמדים חדשים: חיים ביטון מנכ"ל ש"ס הוצב במקום התשיעי ויו"ר ש"ס וחבר מועצת העיר חדרה בועז ביטון במקום ה-13.
בועז ביטון :"העמל והיגע בשדה, הוא זה שיקצור את הפירות בבא העת. ברגע שאתה מגיע ממקום של רצון לעזור ולתת אז אתה פשוט עושה. לא צריך כסא, לשכה גדולה, או משרד מרווח. גם ממקום של אופוזיציה, ללא תפקידים, ללא תיקים, וללא משכורת שמנה. ניתן לעזור, לתמוך, להקשיב, ולסייע".
לאחר דיון ארוך במועצת חכמי התורה של ש"ס שהתכנסה ביום חמישי שעבר בבנין בית המדרש 'יחווה דעת' בשכונת הר נוף בירושלים, הוחלט על זהות החברים שירכיבו את הרשימה לכנסת ה-20.
במקום הראשון הוצב יו"ר התנועה אריה דרעי, מקום שני - ח"כ יצחק כהן, מקום שלישי - ח"כ משולם נהרי, מקום רביעי - ח"כ יעקב מרגי, מקום חמישי – ח"כ דוד אזולאי, מקום שישי – ח"כ יואב בן צור, מקום שביעי –ח"כ יצחק וקנין, מקום שמיני – ח"כ אברהם מיכאלי, מקום תשיעי – מנכ"ל ש"ס חיים ביטון, מקום עשירי חבר מועצת העיר בני ברק- יגאל גואטה. מקום אחד עשרה – חבר מועצת עיריית ירושלים מיכאל מלכיאלי, מקום שנים עשרה – חבר מועצת העיר בת ים רפי ברנס, מקום שלוש עשרה – חבר מועצת העיר ויו"ר ש"ס חדרה בועז ביטון, מקום ארבע עשרה – יו"ר המועצה הדתית מרום הגליל די סיידא, מקום חמש עשרה – חבר מועצת העיר אשדוד אברהם אמסלם.
חבר מועצת העיר ויו"ר ש"ס חדרה בועז ביטון עם יו"ר תנועת שס אריה דרעי. (צילום: יח"צ)
יו״ר ש״ס אריה דרעי אמר לאחר פרסום הרשימה: "תנועת ש״ס יוצאת למערכת הבחירות עם נבחרת מנוסה ומנצחת, נבחרת מהשטח שתילחם את מלחמתם של השקופים, היחידה שמייצגת בגאווה את עדות המזרח בזמן שבישראל של שנות האלפיים עדיין יש מי שמתייחס אליהם כאזרחי ישראל השניה".
המועצת התכנסה בראשות נשיא מועצת החכמים הגאון רבי שלום כהן והחברים הגר"ש בעדני הגר"ד יוסף, והגר"ר אלבז שזו ישיבתו הראשונה במועצת החכמים.
לאחר בחירת הרשימה הגישו הנציגים בוועדת הבחירות של התנועה את הרשימה לוועדת הבחירות בכנסת, ובכך הושלמה סאגה ארוכה של תהיות ומתח מי יהיה ברשימה של התנועה.
לדברי בועז ביטון יו"ר ש"ס וחבר מועצת העיר חדרה:"הפוליטיקה זה הבית ספר הכי גדול של החיים. רק שבמקום לשנן סיסמאות, מספרים, ובמקום ללמוד נוסחאות גיאומטריות ותכנים. לומדים הכל מהשטח כמו שאומרים. ומה שבטוח שאני למדתי דבר אחד חשוב שילווה אותי בהמשך העשייה. העמל והיגע בשדה, הוא זה שיקצור את הפירות בבא העת. ברגע שאתה מגיע ממקום של רצון לעזור ולתת אז אתה פשוט עושה. לא צריך כסא, לשכה גדולה, או משרד מרווח.
גם ממקום של אופוזיציה, ללא תפקידים, ללא תיקים, וללא משכורת שמנה. ניתן לעזור, לתמוך, להקשיב, ולסייע. ובסופו של דבר "עוף השמיים מוליך את הקול" ושומעים עליך בחלונות הגבוהים שם. ודנים עליך בדרגים הגבוהים בלי שביקשת ובלי שידעת. אין בי שום יהירות או גאווה, אני פשוט רוצה להוכיח לעצמי ולאחרים, שבשביל לתת לא חייבים לקבל".
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.