החשוד חסם עם רכבו את המתלוננת ויצא לעברה תוך שהוא צורח עליה ודופק על חלון רכבה, לפתע הוציא את נשקו מהנרתיק שבחגורתו ואיים עליה. הנהגת המבוהלת נמלטה מן המקום ולאחריה גם החשוד.
תושב אור עקיבא, בן 70, העובד כמאבטח, נעצר ע"י משטרת חדרה לאחר שאיים בנשקו האישי על נהגת עימה ניהל ויכוח בשל השימוש בדרך. המתלוננת והחשוד נסעו כל אחד ברכבו בכביש החוף סמוך לגבעת אולגה ואז ביצע החשוד עבירת תנועה שסיכנה את המתלוננת שבתגובה ביצעה לעברו תנועה של אצבע משולשת. מאותו רגע החל החשוד לרדוף אחריה בצורה מסוכנת תוך שהוא מנסה לפגוע בה מספר פעמים.
לאחר כמה ק"מ סמוך למחלף אור עקיבא חסם החשוד עם רכבו את המתלוננת ויצא לעברה תוך שהוא צורח עליה ודופק על חלון רכבה, לפתע הוציא את נשקו מהנרתיק שבחגורתו ואיים עליה, הנהגת המבוהלת נמלטה מן המקום ולאחריה גם החשוד עזב את המקום. בחקירתו הודה החשוד כי אכן ניהל ויכוח עם המתלוננת אולם הכחיש את דבר האיומים כלפיה.
כתוצאה מכך השופטת פנינה ארגמן קבעה בהחלטתה בדיון שהתקיים בסוף השבוע כי החשוד התנהג בצורה בריונית והורתה על הארכת מעצרו ב-4 ימים. אולם הבוקר סיכמו הצדדים בינהם ללא דיון בבית המשפט על שחרורו של החשוד בתנאים מגבילים ובין היתר נאסר עליו להתקרב או ליצור קשר עם המתלוננת. על אף שחרורו של החשוד המשטרה ממשיכה בחקירתה.
בתגובה לשחרורו של החשוד אמר עורך דינו נדב גרינוולד: "מרשי אדם מבוגר, נורמטיבי וללא עבר פלילי, משטרת ישראל בהגינותה, ולאחר שבחנה את החומר הראייתי המצוי בתיק הסכימה על שחרורו של מרשי, זאת על אף שבתחילת החקירה יוחסו לו עבירות חמורות של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה ואיום בנשק. אנו שמחים על החלטה זו ושמחים כי מרשי שוחרר ממעצר לחיק משפחתו התומכת."
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.