אחרי 65 שנה של קיפאון שכונת חפציבה תקבל אישורי פיתוח
מירית אזרחי יום ראשון,
7 בדצמבר 2014, 20:29
65 שנה אחרי הקמתה: שכונת חפציבה בחדרה קיבלה אישור תב"ע ממשרד השיכון.
משרד השיכון נענה לבקשתו של ראש עיריית חדרה, והעביר הרשאה לתכנון התב"ע בשכונה. כעת התושבים יכולים להוציא היתרים כחוק, והעירייה מתכננת להתחיל לפתח את השכונה.
שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, נענה לבקשתו של ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, לקדם הסדרה של התב"ע בשכונת חפציבה. השבוע העביר משרד השיכון את ההרשאה התקציבית לתכנונה.
רקע היסטורי : שכונת חפציבה נוסדה לפני כ-65 שנה על ידי עולים מתימן. מייסדי השכונה קיבלו בתים מחברת "גב ים" מבלי שידעו כי זכויותיהם בקרקע אינן רשומות. כיום מתגוררות בשכונה עשרות משפחות, ולכל אחת שטח של כדונם.
בחלק מהמגרשים נבנו יחידת דיור אחת או שתיים, ובחלקם אף יותר מזה. למרות שחלפו 65 שנה מיום הקמתה, עד כה לא הוסדרו זכויות התושבים.
כמו כן, בהיעדר תב"ע מוסדרת לא ניתן היה להשקיע ולפתח את השכונה.
ראש העיריה, צביקה גנדלמן ביחד עם חדווה יחזקאלי בשכונת חפציבה (צילום: דוברות העיריה)
מאז כניסתו לתפקיד עמד גנדלמן מקרוב על מצוקת התושבים, והזמין את שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, לסייר בחדרה, ובין היתר בשכונת חפציבה.
בעקבות ההזמנה הגיע השר לחדרה לפני מספר חודשים וערך ישיבת עבודה עם ראש העיר גנדלמן והצוות המקצועי של העירייה. בתום הדיון יצא השר עם ראש העיר ועם חבר מועצת העיר, יו"ר הקואליציה עו"ד אלי בוסקילה, וכן עם הצוותים המקצועיים בעירייה ובמשרד השיכון, לסיור בחדרה על מנת לבחון מקרוב את הנושאים שהעלה ראש העיר ואת הדרכים לסיוע.
בין הנושאים שעליהם שם ראש העיר דגש היה הסדרת התב"ע בחפציבה. לשר הוסבר, כי מדובר בשכונה ותיקה שנבנתה ללא תב"ע, וכי הדבר גורם לסבל רב לתושבים המייחלים להסדרה.
בתום ביקורו של השר סוכם, כי משרד השיכון יעשה כל מאמץ לקדם את העברת התקציב לתכנון תב"ע לשכונה כבר בתוכנית העבודה 2014.
גנדלמן מינה את סגניתו, חדווה יחזקאלי, לאשת הקשר שתעמוד מול משרד השיכון לקידום משותף של הטיפול בנושא. השבוע התבשרו גנדלמן ויחזקאלי, כי המאמץ נשא פרי וכי משרד הבינוי והשיכון אישר 1,150,000 שקלים עבור: "תכנון תב"ע לשכונת מגורים חפציבה, כ-280 יחידות דיור כולל הכנת תצ"ר (תוכנית לצורכי רישום) ונספחי בינוי".
מהנדס העיר נועם גרייף מציין : "מדובר בהסדרה סטטוטורית של מצב השכונה. משרד השיכון מממן את התכנון שינוהל על-ידי אגף ההנדסה של העירייה. באחריות אגף ההנדסה לקדם מערכת חוזים מול היועצים השונים, ולקדם את התב"ע עד למתן תוקף".
יחזקאלי הוסיפה : "זהו יום מרגש. אחרי יותר מ-60 שנה אנו סותמים את הגולל על סבלם המתמשך של תושבי חפציבה ומעניקים למקום תנאים הראויים לשכונה ותיקה בעיר ואם בישראל. העוול שנגרם לתושבים בחפציבה במשך שנים רבות יבוא אל קיצו בהכנת תוכנית בניין עיר שתאפשר לתושבים להוציא היתרים כחוק ולהפוך לשכונה מסודרת לכל דבר ועניין".
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.