אלי דלל מנתניה מוכן ומזומן לקראת מערכה נוספת בפריימריז, ומבטיח: "אמשיך לתרום מזמני ומרצי למען עם ישראל"
ב-17 באוגוסט ייערכו הפריימריז בליכוד ומי שצפוי לתפוס בהם מקום של כבוד הוא חבר הכנסת אלי דלל, שכיהן שנים ארוכות כסגן ראש עיריית נתניה ומאחוריו שורה ארוכה ומרשימה של פעילות ציבורית.
"פריימריז זה תמיד דבר חשוב, טוב ובעצם שיא הדמוקרטיה. אני מרגיש שתהיה לי תמיכה די גדולה בקרב המתפקדים החופשיים", הוא אומר בראיון ל'נתניה נט'. "עברתי הרבה מאוד מערכות בחירות ובכל מערכת יש את הייחוד שלה. אני חייב לומר שאמנם אין פה התרגשות מיוחדת, אבל אין ספק שאנחנו עובדים קשה מאוד לקראת הפריימריז".
כאמור, בתקופת כהונתו בכנסת רשם דלל לא מעט הישגים משמעותיים ברמה האישית ובעיקר הציבורית. הוא שיאן הנוכחות בוועדות הכנסת עם השתתפות בלמעלה מ-1,000 ועדות. בין השאר שימש כיו"ר הוועדה לזכויות הילד, מרכז הקואליציה בוועדת הכספים, חבר בוועדה למעמד האישה, בוועדת העבודה ובוועדה למיזמים ציבוריים וכן מ"מ בוועדות הפנים, החוקה והכלכלה.
לאחרונה זכה באות החלוצים, מיזם הוקרה מרכזי של האיגוד הספרדי העולמי, הפועל לשימור וחיזוק המורשת והעשייה הציבורית בישראל ומעניק אותות הערכה לאישים בולטים ופורצי דרך שתרומתם פיתחה את החברה, המדע, התרבות והביטחון בישראל. "אני גאה להיות פורץ דרך בתעשייה המקומית, במסחר, בתחום המוניציפלי וגם בכנסת, כך שדרכי היא דרך של עשייה ושליחות ציבורית מאז שאני זוכר את עצמי", אומר דלל.
דלל מפרט על פועלו העשיר בתקופה האחרונה: "במשך למעלה משנתיים הייתי יו"ר הוועדה לזכויות הילד ובמסגרת זו קיימתי 104 דיונים בנושא של זכויות הילדים מילדי מפונים, ילדי החטופים וילדים שנחטפו, רווחת ילדים, ניכור הורים, חרם על ילדים, תאונות דרכים, דו"ח העוני ועוד. עוד נלחמתי בכנסת למען הזקנים, עבור העסקים הקטנים, התעשייה המקומית ומפעלים שהיו על סף סגירה והצלחנו להציל אותם, דוגמת מפעל ייצור כבלים בשדרות".
עוד הוסיף כי: "פעלתי רבות עבור החקלאות המקומית בכל נושא רפורמת החלב, כאשר היו אמורים לסגור רפתות ונלחמנו נגד האוצר. כמו כן הצלחתי לבטל את המס על קרקעות שהיה אמור לפגוע ביוקר המחייה כי זה למעשה מס על אמצעי ייצור. נלחמתי למען יישובי הצפון ועוטף עזה שיקבלו הטבות מס, כמו גם עבור ערים מעורבות דוגמת לוד, נוף הגליל, באר שבע ואשקלון".
נושאים נוספים שח"כ דלל פעל לקידומם נגעו לסחר חופשי עבור תושבי קריית שמונה, יוזמה להצעת חוק 'ממדים ללימודים', במסגרתה קביעת קריטריונים לחיילים שסיימו שירות ויזכו לסיוע משמעותי במיוחד בכל הנוגע ללימודים אקדמיים, קידום חוק לפיו לוחמים יקבלו קרקעות בנגב ובגליל, הטבות לאחים שכולים, קידום חוק לסיוע באמצעות כיסא גלגלים חשמלי לבעלי מוגבלויות והצעה למיסוי על סיגריות אלקטרוניות.
"בסך הכל העברתי שמונה חוקים וקידמתי 82 הצעות חוק שעוסקות בנושאים מוניציפליים, כלכליים, חברתיים וכן בבריאות ורווחה", אומר דלל. "אני יכול לומר שאמנם אני מוגדר כפוליטיקאי, אבל בפועל אני כל הזמן עסוק בעשייה כמשרת הציבור".
-מה השאיפות שלך לקראת הקדנציה הקרובה?
"ישנם מספר חוקים שהייתי רוצה לקדם ולהעביר, אך החשוב מכולם נוגע למחיקת היסטוריה ברשת החברתית פייסבוק. הכוונה שאם העלו תמונות לא נאותות של נער, אם בעירום או אחרות, או התכתבויות בנושאים קשים חרם, ניתן למחוק אותן ואת היסטוריית העבר על פי קריטריונים קבועים ובאישור שר המשפטים. פניתי לפייסבוק העולמית בנושא והכל ייעשה בתיאום מולם. מעבר לכך אני מתכוון להמשיך לפעול למען המילואימניקים והשוויון בנטל, במטרה שכל מי שלא לומד יגויס. בסופו של דבר, כל אדם חייב לתרום למדינה, לא משנה מה דעתו או מה דתו, אם במסגרת צבאית, שירות לאומי או אזרחי. בנוסף, אמשיך לפעול להוזלת יוקר המחייה, מלחמה במונופולים והורדת מחירי הדיור, כולל רעיון מובנה לפצל את מחיר הדירה לעלות של קרקע ועלות בנייה, כך שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה, לשלם תחילה רק על עלות הבנייה ולאחר עשור או שניים על מחיר הקרקע. אין לי ספק שזה יקל מאוד על זוגות צעירים".
-לסיום, מדוע על מתפקד הליכוד הממוצע לבחור באלי דלל?
"אני איש ליכוד כבר 48 שנים שמשלב ניסיון רב, נאמנות ועשייה נרחבת בכל תחומי החיים. כל חיי עסקתי בשליחות ציבורית, יש לי את הידע והכישורים ואני מתחייב להמשיך לתרום מזמני ומרצי למען עם ישראל. בשורה התחתונה, אני הנציג שתהיו גאים בו בכנסת".
עיריית נתניה מקימה 5 גינות יום הולדת ברחבי העיר
...
פלאשנט לוקאלי | 14.10.2026
מאכילים חתולי רחוב? כך עושים זאת נכון
...
פלאשנט לוקאלי | 11.10.2026
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
מדברים על זה
הושפלתם במקום העבודה? יתכן ומגיע לכם פיצוי ואחוזי נכות
...
פלאשנט חוק ומשפט | 18.10.2026
ירושה של 25 מיליון שקל לבן הספרית: בית המשפט ביטל את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 17.10.2026
נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב"ס שירה בתושב חדרה במהלך קטטה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.10.2026
בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה
...
פלאשנט עסקים | 3.10.2026
הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.10.2026
נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.9.2026
מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר כנגד דניאל מאיר שהשמיט עסקאות בהיקף של יותר ממיליון שקלים...
פלאשנט חוק ומשפט | 24.9.2026
לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי
...
פלאשנט עסקים | 22.9.2026
השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2026
בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2026
42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2026
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.