תאגיד מעיינות העמקים מציג: הפתרון לבצורת, שני מכוני טיהור שפכים חדישים המטהרים מי שפכים לרמה שלישונית המאפשרת השקיית כל סוגי הגידולים החקלאים
תאגיד מעיינות העמקים המספק שירותי מים וביוב ליקנעם, קרית טבעון, רמת ישי וזכרון יעקב, משלים בימים אלה את הפיכת מכון טיהור שפכים (מט"ש) מעיין צבי באזור צומת פרדיס למט"ש שלישוני. עלות שדרוג המט"ש היא כ-15 מיליון שקלים והוא יוכל לטהר כ-13 אלף ממ"ק מי שפכים ביממה. יחד עם מט"ש עמקים הנמצא באזור תחנת הרכבת של כפר יהושע ששודרג למט"ש שלישוני לפני מספר שנים, עומד פוטנציאל טיהור השפכים בשני המט"שים על כ-30 אלף ממ"ק ביממה.
סינון מי שפכים לרמה שלישונית מאפשר השקיית כל סוגי הגידולים החקלאים במים מושבים, ומהווה פתרון זול ויעיל ומענה לשנים שחונות כמו בחורף 2024/025. יצוין כי שדות החקלאים ביישובי עמק יזרעאל וחוף הכרמל מושקעים במים המושבים הללו.
על פי יהודה סיסו מנכ"ל התאגיד ויו"ר פורום מנכ"לי תאגידי המים בישראל מופקים בשנה כ-600 מיליון ממ"ק מים מושבים אשר משמשים להשקיה חקלאית, שהם קרוב כ-40 אחוז מצריכת המים השנתית לחקלאות.
סיסו מדגיש כי: "ישראל היא מעצמה טכנולוגית שמספקת מים גם לשכנות שלה כך שגם בשנים שחונות כמו השנה שעברה אנו עדיין לא סובלים ממחסור מים בזכות התפלת מים והפיכת מי שפכים למים מושבים, איתם ניתן להשקות את כל סוגי הגידולים החקלאים".
יו"ר התאגיד אורי שמואל: "התאגיד השקיע ומשקיע עשרות מיליוני שקלים בשדרוג המט"שים שבאחריותו. מעבר לתרומה לחקלאות ולהתמודדות עם הבצורת ללא שדרוג המט"שים לא היה ניתן להגדיל ולפתח את יישובי התאגיד"
מט"ש מעיינות העמקים הממוקם בצומת כפר יהושוע
בפרויקט זה הושקעו עשרות מליוני שקלים והוא משרת את יקנעם, קרית טבעון, ורמת ישי וכמו כן את חלק מישובי המועצות האזוריות עמק יזרעאל, מגידו וזבולון. מט"ש עמקים מסוגל לטפל כיום בכ-12,000 ממ"ק מי שפכים ביממה (פוטנציאל יכולת הטיהור נבנתה לכ-16 אלף ממ"ק ביממה) והקמתו מאפשרת את המשך הרחבת יקנעם, קרית טבעון, רמת ישי ויישובי האזור .
מט"ש מעיין צבי
מט"ש מעיין צבי באזור צומת פרדיס עבר שדרוג משמעותי על ידי תאגיד מעיינות העמקים, עם הצטרפות זכרון יעקב לתאגיד בשנת 2016. בימים אלה הופך המט"ש לשלישוני בהשקעה של כחמישה עשר מיליון שקלים.
במט"ש זה הוטמעה טכנולוגיה חדשנית של חברה "FLUENCE", המביאה לשדרוג הליך טיהור השפכים. טכנולוגיה זו המביאה לחסכון באנרגיה, ומאפשרת את הגדלת קיבולת המט"ש לטיפול ב-13,000 ממ"ק מי שפכים ביממה. , שדרוג זה מאפשר את התרחבות זכרון יעקב, פרדיס וחלק מיישובי חוף הכרמל.
יו"ר התאגיד אורי שמואל והמנכ"ל יהודה. (צילום: צילום: תאגיד מעיינות העמקים)
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.