הדחייה נובעת מפסק דין של בית המשפט לעניינים מקומיים והצורך בהריסת מבנים
שנת הלימודים בבית הספר החדש על שם אפרים קישון בנתניה תיפתח רק בחודש נובמבר למרות שהעירייה נקטה בכל ההכנות הנדרשות לפתיחת בית הספר בראשון לספטמבר 2025.
הדחייה נובעת מההחלטה שניתנה ביום שני השבוע בעקבות פסק דין של בית המשפט לעניינים מקומיים, שדן בבקשת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה לפנות מבנים שהוקמו על שטח שנועד לחניית בית הספר ולא מאפשרים קבלת טופס איכלוס למבנה ללא חנייה מסודרת להורי תלמידי בית הספר.
מפסק הדין עולה כי העירייה תוכל להרוס את המבנים הלא חוקיים שהוקמו על שטח חניון בית הספר, רק ביום 15.10.25 על מנת לאפשר למשתמשי המבנים למצוא מקום חלופי ובשימת לב למספר ימי הלימוד בפועל מתחילת שנת הלימודים ועד לתום תקופת חגי תשרי.
מעיריית נתניה נמסר:" העיכוב שאושר על ידי בית המשפט בביצוע הריסת המבנים, ניתן בניגוד מוחלט לעמדת העירייה לפיה היה הכרח דחוף ומיידי בהסרת המבנים טרם פתיחת שנת הלימודים".
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".