מועצת זכרון יעקב ואשכול רשויות מישור החוף יזמו פעילות חינוכית לקידום אורח חיים בריא בקרב תלמידי בתי הספר של החופש הגדול
במהלך חודש יולי 2025, הגיעה ניידת הבריאות של אשכול רשויות מישור החוף לבתי הספר בזכרון יעקב, במסגרת תוכנית קיץ משותפת עם המועצה. הפעילות שילבה תוכן חינוכי וחווייתי במטרה לקדם אורח חיים בריא, תנועה מודעת וחוסן אישי – כבר מגיל צעיר.
הניידת, שפועלת לאורך כל השנה ברשויות החברות באשכול, מביאה את נושא הבריאות אל לב הקהילות – מתוך תפיסה ששירותי בריאות, ספורט לגוף וחיזוק הנפש צריכים להיות נגישים וזמינים לכולם.
במהלך הפעילות בזכרון יעקב הועברו תכנים מגוונים, ביניהם: שיעורי יוגה ונשימה מודעת (וויניאספולס) – טכניקות להרגעה, ריכוז והפחתת לחצים.
סדנאות תנועה ולמידה ספורטיבית – פעילות גופנית חווייתית, המעודדת מוטיבציה לפעול ולזוז.
הסברה בנושא "חכם בשמש" – צמצום חשיפה לסכנות קרינת השמש והגברת מודעות להתנהגות בטוחה בימי הקיץ
תמיר מילרד, מנכ"ל אשכול רשויות מישור החוף:
"ניידת הבריאות פועלת כל השנה ומביאה תפיסה ברורה – בריאות ואורח חיים פעיל צריכים להיות חלק בלתי נפרד מהחיים בקהילה.יתרון המרחביות מאפשר לנו להשריש זאת בקרב כל הרשויות המקומיות במרחב".
אסיף איזק, יו"ר האשכול וראש מועצת חוף הכרמל:
"המיזם ממחיש את היתרון הגדול של אשכולות אזוריים: שיתוף פעולה, איגום משאבים, ותכנון חכם. ככה נראית פעולה מקומית-אזורית שמייצרת שירות איכותי ונגיש לציבור."
עו"ד אלי אבוטבול, ראש מועצת זכרון יעקב:
"היכולת להכניס תכנים של גוף ונפש למערכת החינוך בגיל צעיר היא השקעה ארוכת טווח. תודה לצוותים החינוכיים ולשותפים שלנו מהאשכול שיצרו יחד פעילות משמעותית, ערכית ומהנה לילדי זכרון יעקב."
הפרויקט התקיים הודות לשיתוף פעולה בין אשכול רשויות מישור החוף, מועצה מקומית זכרון יעקב, משרד הבריאות, משרד הפנים, המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט והאגודה למלחמה בסרטן.
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.