מאבקו של עובד העירייה, שי גבאי, הפך לשיחת היום בעיר ובעירייה והוא למעשה הסיוט הגדול של עיריית חדרה. התחקיר המלא
מאבקו של עובד העירייה, שי גבאי, הפך לשיחת היום בעיר ובעירייה והוא למעשה הסיוט הגדול של עיריית חדרה. לכאורה, הסרטונים יחשפו עברות קשות, הן מצד מתמודדים, הן מצד תומכים והבעיה הכי גדולה של העירייה היא: המצלמות יחשפו מה עשו באותו יום בחירות בכירי העירייה שפעלו בכל הכוח כנגד שי גבאי.
גבאי מצדו קבל גם הוא תמיכה מכמה בכירים, שבפועל יצאו כנגד ראש העיר, כשהודיעו כי הם תומכים בגבאי לראשות וועד העובדים.
אז על מה גבאי נלחם? גבאי יודע בוודאות!!! כי נעשו עבירות פליליות!! לכאורה. גבאי יודע בוודאות כי הכל נמצא במצלמות!! גבאי יודע בוודאות כי הצילומים יובילו לכאורה בוודאות לפסילת תוצאות הבחירות ופתיחה חקירה משטרתית, שככל הידוע כבר נפתחה!
שי גבאי פנה לבית המשפט כבר בחודש אפריל לאחר הבחירות. בפנייתו לבית משפט השלום הגיש גבאי תצהיר, בו נכתב.
שי גבאי: "אני התמודדתי ליו"ר הוועד עיריית חדרה. הבחירות התקיימו ביום 01/4/2025 ברחבת העירייה וספירת הקולות התבצעה בעירייה.
הבחירות התקיימו במתחם אחד שאליו הוכנסו 6 קלפיות ולאחר שהבחירות הסתיימו מתברר לאחר בדיקה שלי, עם חברי הועדה ומזיכרוני, כי הועלו לספירה רק 4 קלפיות ושתי קלפיות נעלמו. סבור אני ובטוח כי הבאת המצלמות ישפכו אור ברור על טענותיי. מדובר בהליך לא תקין המחייב ביטול הבחירות. אני לא זכיתי בבחירות אך אני סמוך ובטוח כי ככל שהבחירות היו מתנהלות בהגינות ולא היו מועלמות 2 קלפיות אני הייתי הוא זה שזוכה בבחירות. יתרה מכך קיים חשש כבד כי במקום 2 התיבות שנעלמו הביאו שתי תיבות אחרות עם מעטפות סגורות ובהן שם המתמודד שזכה בבחירות לוועד. מדובר בחשש המבוסס על אירועים שאותם ראיתי בעיניי אך לא ייחסתי להם חשיבות באותו רגע. מטרתה של הבקשה היא לאפשר לי להגיע לחקר האמת בכל הנוגע לזיהום תוצאות הבחירות לוועד שכן העלמת 2 תיבות קלפי, משמעותה בחירות פגומות".
את עיריית חדרה ייצג בדיון בבית משפט השלום בחדרה, עו"ד יורם חן. האחרון טען בדיון כי גבאי צריך לפנות לעירייה ולבקש את הסרטונים, על פי חוק חופש המידע.
השופט יניב הלר, שדן בבית משפט השלום בבקשה של גבאי קבע:
"אחר עיון בעמדת העירייה ,ובפסיקה שאליה היא מפנה ,נראה שיש בה טעם. חזקה על
העירייה כי לכשתוגש לידה בקשה פי סעיף 7 לחוק חופש המידע, תדון בה בלב פתוח ובנפש
חפצה ותוך שיקולים ענייניים".
לאחר ההחלטה הזאת, פנה גבאי לעירייה והגיש בקשה על פי חוק חופש המידע, לקבל לידיו את הסרטונים. העירייה, סירבה לבקשה מסיבות שונות ומשונות, חלקן לכאורה עלויות כספיות גבוהות לטיפול בבקשה. אולם נראה כי הסירוב נובע מסיבות נוספות, מה עשו באותו יום בחירות בכירי העירייה שפעלו בכל הכוח כנגד שי גבאי.
כשגבאי הבין שלא יקבל את הסרטונים, הוא פנה שוב לבית משפט השלום בחדרה, בבקשה שיוציא צו האוסר על מחיקת הסרטונים מהמצלמות. גם בבקשה הזאת דן השופט, יניב הלר שהורה לעירייה שלא למחוק את הסרטונים.
לאחר הדיון השני בבית משפט השלום, הגיש גבאי עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים במחוזי בחיפה בבקשה שיורה לעירייה לחשוף את הסרטונים.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.