צצוות מד"א זכה לחבק את התינוקת שנפלה מקומה שלישית בחריש
הסיפור הזה אולי לא השאיר צלקות או נזק לטווח הארוך אצל שולמית הקטנה, אך הוא בהחלט ילווה אותה לאורך כל חייה. "לקח כחמש דקות מרגע קבלת הקריאה על תינוקת שנפלה מקומה שלישית ועד שפינינו אותה לבית החולים. כל שנייה היא קריטית במיוחד כשמדובר בחיים של תינוקת קטנה", אמר חובש בכיר במד"א משה כהן.
ביום שלישי אחד, מאיר שמאע חזר לביתו בחריש אחרי יום עבודה ארוך ולקח את בתו שולמית בת השנה וחצי לשחק בגינה מתחת לביתם. בחזרתם הביתה, מאיר הושיב את שולמית על שידת ההחתלה וברגע אחד של חוסר תשומת לב, בזמן שהפנה את מבטו לבגד שלה שמונח לידה, שולמית טיפסה על החלון הסמוך לשידה ונפלה ממנו החוצה. מאיר ירד בסערה במדרגות הבניין תוך כדי צעקות לעבר אשתו 'שולמית נפלה, שולמית נפלה!'.
מאיר מצא אותה בוכה בכי תמרורים בעודה שכובה על מתקן לחניית אופניים שריכך את נחיתתה. תוך כדי שהוא ניסה להרגיע אותה, הוא צעק לעזרה ובמקביל אשתו התקשרה למוקד 101 של מד"א להזעיק עזרה. שכנו עדיאל חג'בי שהוא גם מתנדב כחובש רפואת חירום במגן דוד אדום, שמע את הבכי של שולמית ואת הצעקות מהרחוב וירד מביתו כדי לסייע. בהמשך, הצטרפו גם, כונן תגובה מהירה, חובש רפואת חירום במד"א משה אזולאי ואמבולנס בראשות חובש רפואת חירום במד"א רועי צוריאל וחובש בכיר במד"א משה כהן שהמשיכו במתן טיפול רפואי מציל חיים לשולמית הקטנה ופינו אותה לבית החולים במצב קשה. "כשישבתי בחצר הבית שלנו עם אשתי, שמעתי צעקות 'חובש! חובש!' מיד קמתי, יצאתי לרחוב והתחלתי להעניק טיפול רפואי ראשוני עבור שולמית. את מאיר אני מכיר מהשכונה ואנחנו מתפללים יחד בבית הכנסת", שחזר חובש רפואת חירום במד"א עדיאל חג'בי.
לאחר ששולמית התאוששה וחזרה לביתה, הוריה ערכו סעודת הודיה שאליה הוזמנו צוות מד"א שטיפל בה כדי להודות להם. "שולמית תינוקת מאוד חכמה, היא כבר ממש יודעת ללכת ובשנייה אחת של הסח דעת, ראיתי אותה מחוץ לחלון, נופלת. נלחצתי מאוד ולמרות זאת ניסיתי לפעול במהירות. קצת אחרי המקרה הזה התקנו סורגים בחלונות הבית שלנו והזזנו את שידת ההחתלה מהחלון הסמוך כדי שדבר כזה לא יקרה יותר לעולם וזה המסר שלי להורים – תעשו כל מה שאפשר כדי למנוע את הסכנות הפוטנציאליות ולהגן על היקרים לנו ביותר. תודה לצוות מד"א היקר שכלל גם את שכני היקר עדיאל חג'בי שטיפלו במסירות ונתנו יחס אנושי מדהים עבורי ועבור שולמית", אמר אבא מאיר והשיב לו עדיאל, "אני שמח לדעת ששולמית בסדר ולא נגרם לה נזק שילווה אותה בחיה. מחכה לראות אותה גודלת ומגשימה את עצמה".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!