חגיגת אמנות בתים פתוחים בהשתתפות כ-40 אמנים תתקיים במהלך חוה"מ פסח בתאריכים 15-17/4
נתניה: חגיגת אמנות בתים פתוחים בחוה"מ פסח
חגיגת אמנות בתים פתוחים בהשתתפות כ-40 אמנים תתקיים במהלך חוה"מ פסח בתאריכים 15-17/4. אירוע זה מתקיים לראשונה בעיר ומזמין את תושבי העיר ואורחיה לחווייה תרבותית יוצאת דופן.
האירוע מעניק חשיפה לעולם היצירה של האמנים והאמנים בביתם, בסטודיו, בגלריות העירוניות ובמרחבים הקהילתיים והציבוריים ומזמן מפגש מרתק בין האמנים ובין הקהל. במפגשים אלה יזכה הקהל לחוויה של "מאחורי הקלעים" מנקודת מבטו של האמן, וכן להתרשם מהיצירות ולשמוע על תהליכי העבודה הייחודיים.
בהיכל התרבות העירוני, אשר הפיק את האירוע מספרים כי זהו אירוע שחוגג את האמנות במרחב העירוני בשיתוף איגוד האמנים בנתניה ובהובלת מנכ"ל היכל התרבות בני אפרים, ציפי קפל חברת מועצת העיר, עלוית פרוינד ראש מנהלת מרכז העיר, חן וינקלר יו"ר האיגוד, אביבה פרץ ובליווי האוצרות גלית צימבליסט.
"חשיפת אמנות על כל גווניה במסגרת סטודיו ובתים פתוחים אשר יפגישו את האמנים המקומיים עם תושבי העיר, על ידי ביקור בחלל היצירה של האמן\ית ינגישו לתושבי העיר את היצירה האמנותית של אמני נתניה בכל המדיומים האומנותיים. כמו כן, יפתחו את דלתם גם הגלריות וחללי התצוגה המסורתיים והאלטרנטיביים לקהל", מספרים בהיכל התרבות.
כמו כן, מוצגת במהלך חוה"מ תערוכת אמנות "האדמה זזה" – האמנות נפגשת עם אי-ודאות בגלריה על הצוק. פתיחת התערוכה ב-17.4 בשעה 19.00-רחוב המעפילים 19.
לרשימת האמנים ומיקומי מפגשי האמנות היכנסו לאתר העירוני או לאתר היכל התרבות נתניה.
בנוסף, בחוה"מ יתקיימו סדנאות חווייתיות במרכז כלי ההקשה בעיר "טרמולו" (חמישי, 17.4) – סדנה אינטרקטיבית ומלאת אנרגיה בה יגלו המשתתפים את כוח שיתוף הפעולה והיצירתיות דרך נגינה על כלי הקשה בשעה 10.00.
כמו כן, יתקיים מופע מוזיקלי אנרגטי ומלא הומור חושף את הילדים לכלי ההקשה המיוחדים ולמוזיקה מתרבויות שונות בשעה 11.00 וכן סדנת תיפוף גוף, קצב ותנועה תתקיים בשעה 12.00 - הכניסה חופשית
חברת מועצת העיר, ציפי קפל: "אמנות היא לא רק יצירה מעשה ידי אדם, היא רוחו וחירותו והיא המראה לחברה בה הוא חי. זו הפעם הראשונה שאמני נתניה מכל רחבי העיר פותחים את הבית ומזמינים אתכם להתרשם מעולמם. זו תהיה חגיגה לעין וללב וכיף של בילוי ואפילו הרגשה של גאווה שזה קורה אצלנו, בנתניה. תודה לכל מי שפתח לי ולאמנים דלת לפרויקט הצבעוני הזה , תבואו, זה יעשה לכם אביב".
עוד מוסיף מנכ"ל עמותת היכל התרבות נתניה, בני אפרים: "מיזם בתים פתוחים, הינו חלק מחשיבה אומנותית תרבותית רחבה הנותנת מענה למגזרים השונים. השנה יפתחו האמנים את ביתיהם ברחבי העיר למגוון רחב של טכניקות אמנות החל מציור ופיסול ועד לטכניקות המשלבות מולטי דיה ועוד... אני מודה לכל השותפים למייזם חשוב זה וכולי תקווה שזוהי סנונית ראשונה לשנים הבאות. נתניה היא עיר מובילת תרבות! שיהיה לכולנו חג פסח שמח וכשר ואמן לחזרתם של החטופים לביתם בחג חירות זה".
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!