במכון הלאומי למצוינות בספורט, טקס הנחת אבן הפינה לאולם הג'ודו החדש ע"ש עומר סמדג'ה ז"ל אשר ייקרא "אולם עומר".
היום (ג׳) נערך בוינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, טקס הנחת אבן הפינה לאולם הג'ודו החדש ע"ש עומר סמדג'ה ז"ל אשר ייקרא "אולם עומר". האירוע התקיים במעמד:
שר התרבות והספורט מר מיקי זוהר, הוריו של עומר ליאת ואורן סמדג'ה, המ"מ של עומר סרן במיל' עידן סיבוני (חטיבת אלכסנדרוני, גדוד 9203), מנכ"ל משרד התרבות והספורט כפיר כהן, ראשת מינהל הספורט הגב' מורן מסיקה אידלמן, יו״ר הועד האולימפי יעל ארד, יו"ר מכון וינגייט ד״ר יואב הלר, מנכ"ל מכון וינגייט גיא אטיאס, את הטקס הנחה הג'ודוקא, המדליסט האולימפי אורי ששון.
האירוע כלל דברי פתיחה, ברכות, נאומים מרגשים של בני משפחה ומפקדים. כמו כן הוקרן בטקס סרטון לזכרו של עומר ונערכה בו חתימה על מגילת היסוד, הסרת הלוט, חשיפת אבן הפינה ויציקת הבטון הראשונה. האירוע הסתיים בביצוע מרגש של הזמרת מירי מסיקה לשיר "יש לי אותך".
רס"ל (במיל') עומר סמדג'ה ז"ל, לוחם בגדוד 9203 חטיבת אלכסנדרוני (3), נפל בקרב במרכז רצועת עזה ב-20.6.2024, בן 24 היה בנופלו.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר אמר בטקס: ״הנחישות, האחדות והערבות הדדית היא מורשתו של עומר ז״ל שזכרונו יהיה עמנו לנצח. לא אשכח את הרגע שבו אורן ופיטר התחבקו יחד לאחר הזכיה במדליה בפריז, זה היה רגע מזוקק של הסיפור הישראלי: ספורט שהוא מעל לכל מחלוקת, אמונה ונחישות שמתחברים יחד ומביאים לניצחון״.
יו״ר הועד האולימפי יעל ארד ביקשה להודות למכון וינגייט על הבחירה בהנצחתו של עומר באולם הג׳ודו החדש: ״זו בחירה שהיא סמל לרוח הישראלית״.
ליאת סמדג׳ה, אמו של עומר נשאה נאום מרגש וסיפרה על הבן שהיא ואורן גידלו: ״עומר היה גיבור מהרגע שנולד. הוא התמודד עם אתגרים רבים שיכלו לשבור כל אדם אבל הוא בחר להילחם ולהאמין בעצמו. בשעות הצהריים של 7.10 נקרא להגן על המדינה ויצא ללא חשש ועם מוטיבציה של אריה, כדי להחזיר את הכבוד למדינה ולשחרר את החטופים״.
סמדג׳ה הוסיפה: ״נפילתו היא נקודת התחלה לדרך של מחויבות לערכים שהובילו אותו. כאן בבית הלאומי של הספורט הישראלי במכון וינגייט, במקום בו אימן סבו מוריס ובו התאמן ואימן אביו אורן, ימשיכו ספורטאים וספורטאיות להתאמן, לחלום ולשבור שיאים. בכל פעימת לב שתפעם באולם הג׳ודו עומר יחיה מחדש. המשפט שהיה למוטו של עומר היא צוואתו לדורות: ‘להעז ולא לפחד להיכשל׳״.
יו״ר דירקטוריון וינגייט ד״ר יואב הלר אמר: ״ביוני 2020 בזמן השירות הסדיר שלו עומר כתב טקסט מכונן שממחיש את הסיפור הישראלי שלנו: על נחישות, מסירות, התמדה, עבודה קשה ואהבת הארץ. והתפקיד שלנו הוא שכל ספורטאי וספורטאית שיכנסו לאולם שיוקם על שמך יכירו את הטקסט שלך. זו הצוואה שלך ואנחנו במכון וינגייט נממש אותה״.
מנכ״ל מכון וינגייט גיא אטיאס אמר: ״ההחלטה לקריאת אולם הג׳ודו על שמו של עומר היא הצהרה על המחויבות שלנו, לכל הנופלים שהקריבו את חייהם להגנת המולדת. אני מבקש להודות למשפחה היקרה על ההשראה שלכם לעם כולו ולספורט הישראלי. היום אנחנו חורטים את הזיכרון לעד בהיכל התהילה של הספורט הישראלי״.
מפקדו של עומר סרן במיל״ עידן סיבוני סיפר בטקס: ״הייתי איתו עם עומר במקומות שההקבלה לגיהנום עושה עמם חסד. במצבים הללו ניתן היה לראות מיהו אדם באמת. עומר הפך תוך זמן קצר למסמר החברתי של הצוות ושאף כל הזמן לעשות הרבה יותר. הוא לא היה חייב לבוא לשרת בסבב הלחימה האחרון, הוא נלחם והתעקש להיכנס ולתרום וגבורתו תיחרט בזיכרון האומה לעד״.
הזמרת מירי מסיקה שהופיעה בהתנדבות לזכרו של עומר באירוע סיפרה על הקשר המיוחד שנרקם בינה לבין משפחת סמדג׳ה: ״התקשרו אליי ואמרו לי שיש חייל שנפל ואהב מאוד את השיר ׳יש לך אותך׳. זכיתי בשבעה להכיר את המשפחה וללמוד על עומר. הסתבר שהוא אהב את השיר כי הוא חשב על אמא שלו כל הזמן. לכן החלטתי לבוא לכאן היום ולהקדיש את השיר לליאת היקרה ולכל האימהות של החיילים הגיבורים שלנו שנפלו במלחמה״.
עיריית נתניה מקימה 5 גינות יום הולדת ברחבי העיר
...
פלאשנט לוקאלי | 14.10.2026
מאכילים חתולי רחוב? כך עושים זאת נכון
...
פלאשנט לוקאלי | 11.10.2026
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
מדברים על זה
הושפלתם במקום העבודה? יתכן ומגיע לכם פיצוי ואחוזי נכות
...
פלאשנט חוק ומשפט | 18.10.2026
ירושה של 25 מיליון שקל לבן הספרית: בית המשפט ביטל את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 17.10.2026
נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב"ס שירה בתושב חדרה במהלך קטטה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.10.2026
בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה
...
פלאשנט עסקים | 3.10.2026
הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.10.2026
נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.9.2026
מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר כנגד דניאל מאיר שהשמיט עסקאות בהיקף של יותר ממיליון שקלים...
פלאשנט חוק ומשפט | 24.9.2026
לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי
...
פלאשנט עסקים | 22.9.2026
השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2026
בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2026
42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2026
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.