אולם הג'ודו חדש במכון וינגייט יקרא על שמו של גיבור ישראל שנפל בקרב
הגיבור שנפל בקרב ברצועת עזה - יונצח בהיכל התהילה של הג׳ודו הישראלי במכון וינגייט. ועדת השמות של מכון וינגייט אישרה את הצעת יו"ר הדירקטוריון יואב הלר ומנכ"ל המכון גיא אטיאס, לקרוא את אולם הג׳ודו החדש שייבנה במכון שבנתניה, על שמו של גיבור ישראל, רס"ל עומר סמדג'ה שנפל בקרב ברצועת עזה במהלך מלחמת חרבות ברזל. אביו, אורן סמדג'ה, הוא המאמן הלאומי של נבחרת הגברים הישראלית בג׳ודו וזוכה מדליית הארד באולימפיאדת ברצלונה 1992. האולם החדש צפוי להיבנות בתוך כשנתיים וישמש כמתקן האימונים של סגל הג׳ודו האולימפי הלאומי.
יו"ר מכון וינגייט יואב הלר, שעדכן את הדירקטוריון על ההחלטה, אמר: "מכון וינגייט - המכון הלאומי למצוינות בספורט, גאה שדורות של ג'ודוקאים יעלו על מזרן האימונים באולם על שם עומר סמדג'ה גיבור ישראל שנפל בהגנה על המולדת. אורן, אבא של עומר, הוא סמל לרוח הישראלית מזה עשרות שנים בזכות מחויבותו לספורט הישראלי ולעם ישראל".
שר התרבות והספורט מיקי זוהר בירך על החלטת מכון וינגייט ואמר: "אורן סמדג'ה ומשפחתו הקדישו את כל חייהם לספורט ההישגי הלאומי. אורן גדל באופקים ונסע יום יום להתאמן בוינגייט, הביא למדינת ישראל רגעים של אושר לאומי במשחקים האולימפיים בברצלונה ובמשך שנים מוביל את נבחרת הג'ודו להישגים לאומיים שמעלים את קרנה של ישראל. את עומר הם גידלו לתפארת וחינכו אותו על ערכים של אהבה, נתינה וציונות. זכרו של עומר שנפל בקרב כגיבור יהיה השראה ומופת לדור העתיד שימשיך את מורשתו - עם ישראל חי".
מנכ"ל מכון וינגייט גיא אטיאס, העריך כי בניית האולם תסתיים בתוך כשנתיים: "יש לנו את הזכות לסגירת מעגל משמעותית עבור חברינו אורן סמדג׳ה, שקורות חייו שלובים בהצלחות של הספורט ההישגי הלאומי ועבורו מכון וינגייט הוא בית מנערותו כספורטאי ועד היום. אין ראוי מכך להנציח את אהובינו עומר ז"ל, בבית הלאומי במכון וינגייט. נקדם במהירות המרבית את הליכי הבינוי כחלק מהרחבת בית הג'ודו במכון וינגייט".
ליאת ואורן סמדג'ה, הוריו של עומר ז"ל מסרו: "קיבלנו בהתרגשות עצומה את הבשורה על החלטת מכון וינגייט - המכון הלאומי למצוינות בספורט לקרוא את אולם הג'ודו החדש על שמו של בננו היקר עומר, לזכרו ולהנצחתו. אנחנו רוצים לומר תודה לכל עם ישראל על הנצחתם של הגיבורים, שבזכותם אנו ממשיכים את החיים".
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!