עתירה שהוגשה לבית הדין לעבודה בחיפה מעלה טענות קשות ופליליות לכאורה
לבית הדין לעבודה בחיפה, הוגשה עתירה של עובד בעיריית חריש ובקשה להוצאת צו מניעה לפיטוריו, לאחר שנערך לו שימוע והוחלט לפטרו. העתירה מעלה טענות לא פחות ממדהימות, הכוללות תצהיר עם מסמכים רבים לחיזוק טענותיו.
"המבקש בן ,41 נשוי ואב לשלושה קטינים.....הוא החל עבודתו בעיריית חריש בשנת 2019 ....בעקבות זכיה במכרז פומבי וביצע את התפקיד בהצלחה ולשביעות רצונם המלאה של מנהליו.
למעשה, היה זה ראש העיר שקלט את המבקש לתפקידו ודאג להרעיף עליו שבחים ואף הפך אותו לאיש סודו ויד ימינו משך שנות עבודתו וכל האמור עד לבחירות האחרונות לרשויות המקומיות בחודש אפריל 2024. סמוך לאחר שזכה ראש העיר בבחירות, בקדנציה נוספת, יחסו כלפי המבקש התהפך מקצה לקצה והוא פעל בכל דרך להביא לסילוקו מהעירייה עד כדי זימונו לשימוע והחלטה על פיטוריו ללא כל עילה, סיבה או הנמקה עניינית. משך תקופה ממשוכת ביותר, ניצל ראש העיר את מעמדו וכוחו, ודרש מהמבקש לבצע מטלות רבות שאינן קשורות בתפקידו, וכולן חלק ממסע הבחירות שניהל ראש העיר עד לחודש אפריל 2024.
ראש העיר דרש מהמבקש להקדיש שעות רבות מהיום, חלק ניכר מהן במהלך שעות העבודה, למטלות אישיות וכאלו הנוגעות לקידום מסע הבחירות שלו וכל זאת במקום לבצע עבודתו.........השימוש הרב שעשה המבקש ברכב נבע מדרישות רבות ותכופות מצד ראש העיר שיבצע נסיעות/הסעות וניוד ציוד כחלק ממסע הבחירות בין רחובות שונים בעיר ומחוצה לה. בין היתר נדרש המבקש להיות גורם מרכזי ביותר בהקמת מטה הבחירות של ראש העיר, תליית שלטי חוצות, הבאת ציוד למטה הבחירות מחוץ לעיר חריש (בין היתר מראשון לציון) והכל ברכב העיריה".
עוד נטען בעתירה:
"קשה להעלות על הדעת הליך סיום העסקה כה כוחני, לא חוקי ופסול כמו זה שנערך למבקש. כל שלב ושלב נגוע באי חוקיות עמוקה, חוסר צדק ופגיעה בזכויות יסוד של המבקש. משך תקופה ממושכת ביותר נוצל המבקש ניצול ציני ומנוגד לדין לצורך ביצוע מטלות אישיות לראש העיר – הן פרטיות /אישיות כגון הסעת ילדי ראש העיר ממקום למקום, דרך סיוע בהעברת דירתה של חברת מליאה, על חשבון זמן העבודה וציוד העיריה, המשך דרך דרישה להיות נהג אישי צמוד של עובד בשלילה משך שלושה חודשים (ומעת לעת אף נדרש להסיע את ילדיו), המשך בשינוע ציוד למטה הבחירות, הזמנת ציוד למטה הבחירות על חשבון תקציב העיריה, תליית שלטי חוצות ועוד ועוד ועוד.......
ראש העיר ניצל ניצול ציני חמור ביותר את מצבו הכלכלי הקשה של המבקש ודרש ממנו לבצע מעשים בלתי חוקיים עבורו כאשר למבקש אין ברירה אלא לשתף פעולה שאם לא כן עלול לאבד את מקור פרנסתו.
ואם לא די בהתנהלות פלילית זו של ראש העיר, אזי באופן ציני ואכזרי, רגע לאחר בחירתו בבחירות הוא החל פועל לסילוקו של המבקש מהעירייה, בבחינת היותו "האיש שיודע יותר מידי". בית הדין לעבודה הורה לעיריית חריש להגיש את עמדתה וטענותיה עד לתאריך 16,2,25. אנחנו נמשיך ונעקוב אחר הפרשה שמטלטלת את העירייה.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.