מאות משתתפים בטקס הסרת הלוט במגרש הכדורגל לזכרו של סמל אורי לוקר ז"ל
ב-7 באוקטובר 2023, ביום שבת שמחת תורה, נפל סמל אורי לוקר, לוחם גדוד 51 גולני, בקרב גבורה כשנלחם על הגנת יישוב נתיב העשרה ועל מוצב צק"מ ליד זיקים. בקרב זה, הפגין אורי אומץ לב יוצא דופן ורוח לחימה בלתי נלאית, יחד עם חבריו, כשהם נלחמים עד הכדור האחרון במטרה למנוע חדירת מחבלים ולשמור על חייהם של תושבים וחבריהם לנשק.
אורי נולד וגדל בפרדס חנה, והיה מקור של אור ושמחה לכל מי שהכיר אותו. מגיל צעיר הראה כישרון נדיר לשלב בין עיסוקים ותחביבים רבים, ותמיד עשה זאת עם חיוך ובאהבה גדולה לחיים. הוא אהב את הטבע והיה טייל נלהב בשבילי הארץ ובמיוחד בגולן. אהבתו לכדורגל הייתה חסרת גבולות, והוא היה שחקן מצטיין בקבוצת הכדורגל המקומית של פרדס חנה כרכור, כמו גם אוהד מסור של מכבי חיפה.
בני משפחתו, אייל ואורית לוקר, יחד עם אחיו, תמיר ואלעד, ראש המועצה המקומית פרדס חנה כרכור, יוני חכימי, תומכים וקהילת המושבה, בחרו להנציח את אורי בדרך שתשקף את אישיותו הייחודית ואהבותיו – באמצעות חניכת מגרש כדורגל על שמו. המגרש הזה, יהפוך למרכז של פעילות וספורט, ישמש את כל צעירי המושבה ויהווה סמל לאהבת החיים, השמחה והאחדות שהיו כל כך חשובים לאורי.
"אורי היה האור שלנו, בכל מקום שהגיע אליו הוא הפיץ חיוך ושמחה", מספרת אמו, אורית. "כל כך חשוב לנו להמשיך ולהפיץ את האור הזה, לשמור על זכרו חי ונושם במגרש הכדורגל שיישא את שמו".
הקהילה כולה נרתמה למאמץ, כולל גיוס כספים ממכירת עוגות לשבת, כדי להבטיח שהמגרש יוכל להפוך למציאות. בטקס חנוכת המגרש, המשפחה מזמינה את כל מי שהכיר ואהב את אורי, וכל מי שרוצה לקחת חלק בהנצחתו של גיבור צעיר, להגיע ולהיות חלק מהרגע המרגש הזה.
ראש המועצה, יוני חכימי: "אורי היה צעיר מלא תקווה ואופטימיות, שמסר את חייו להגנה על ביטחון המדינה והאזרחים. נולד במושבה - נין, נכד, בן ואח במשפחה שורשית וערכית. אורי הוא חלק מקהילת פרדס חנה כרכור, בה גדל ובגר ואהב אותה כל כך. שחקן ואוהד נלהב של מכבי חיפה, אהב לטייל בשדות ובפרדסים, עלם חמודות מלח הארץ. שחקן כדורגל מוכשר, שהפגין מסירות ואומץ לב על המגרש. אותן תכונות הוא הפגין בשירותו הצבאי, כאשר נפל בקרב גבורה למען ביטחון העם והמולדת.
מגרש זה יהווה מקום להנצחת זכרו, כאן ישוחקו משחקי כדורגל ברוח האומץ, המסירות והסובלנות שאפיינו את אורי. הכרזה זו מצטרפת להנצחה של מועדון הספורט אשר קראו לקבוצת הנוער של המועדון ע"ש אורי. במיוחד עכשיו לנוכח הסכם הפסקת אש בצפון והמשך לחימה בדרום, כשטרם שבו אלינו 101 החטופים שלנו נזכור לעד את אומץ ליבו, את מסירותו ואהבתו לארץ ולעם. אנו מבטיחים לאורית, אייל, תמיר, אלעד ולכל שבט לוקר שנמשיך ללוות אתכם בהנצחת זכרו ודרכו של אורי".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.