ראש המועצה יניב חכימי הוביל להסכם היסטורי שיכניס 9 מיליון שקלים כל שנה לקופת המועצה
ר
ראש המועצה המקומית פרדס חנה כרכור, יוני חכימי הביא לאישור פה אחד של מליאת המועצה הסכם פיתוח היסטורי מול החברה לפיתוח קיסריה. ההסכם עתיד להכניס למועצה כ- 9 מיליון ₪ בשנה, בעוד כ- 3 שנים מהיום.
במסגרת ההסכם, עליו הצביעו פה אחד חברי מליאת המועצה יפותחו תשתיות במתחם בהיקף של שטחים בסדר גודל של 90,000 מ״ר. עם הקמת בינוי על שטחים אלו תהנה המועצה המקומית פרדס חנה כרכור מארנונה בהיקף של כ-9,000,000 מיליון ש״ח בשנה. החברה לפיתוח קיסריה ישלמו את עבודות הפיתוח והמועצה תוותר על היטלי הפיתוח בתמורה (בגודל של 90 אלף מ"ר). מיד לאחר השלמת המהלך המועצה תחל להכניס כ- 9 מיליון ₪ בשנה וזאת ללא הוצאות.
עוד נמסר כי מדובר בצעד ראשון ומרכזי לשינוי תמהיל הארנונה של היישוב אותו מוביל ראש המועצה מאז כניסתו לתפקיד. צעד שעתיד להביא למתן שירות טוב יותר עבור התושבים, קרי יכולת השקעה גבוהה יותר של המועצה עבור התושבים.
בתוך כך ציין ראש המועצה יוני חכימי כי הנושא הכלכלי במועצה יעבור שינוי במהלך השנים הקרובות. אנחנו ניצור שינוי ביחס הארנונה המסחרית. בתוך כך בחודשים האחרונים עלינו כבר לשטח עם פיתוח שלב א' של אזור תעסוקה אילנות. אזור התעסוקה אילנות הוא צעד משמעותי לקידום הכלכלה המקומית וחיזוק עצמאותנו הכלכלית כרשות מקומית. אזור התעסוקה יהווה עוגן כלכלי מרכזי וקריטי לשנים הבאות ויספק מקומות תעסוקה רבים לתושבי המושבה. את הפיתוח מובילה המועצה המקומית פרדס חנה כרכור בשיתוף החברה למשק וכלכלה. כזכור, המועצה המקומית פרדס חנה כרכור, יחד עם בעלי קרקע פרטיים, יזמו את תכנית אזור התעסוקה. התכנית כולה תואמת את תכנית המתאר החדשה של פרדס חנה כרכור בכל הנוגע לקביעת ייעודי הקרקע ועקרונות התכנית שנקבעו.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!