מועצת פרדס חנה כרכור ממשיכה לקדם פתרונות תחבורה המוניים וחלופיים ביישוב
מועצת פרדס חנה כרכור ממשיכה לקדם פתרונות תחבורה המוניים וחלופיים ביישוב, הפעם מדובר בפרויקט פיילוט לרכבים שיתופיים, אשר צפוי להתחיל בקרוב ברחבי היישוב.
רכבים שיתופיים הם כלי רכב המוצעים להשכרה לפי שעות או ימים לתושבים, ללא צורך בבעלות פרטית על רכב. המיזם החדש מציע חלופה כלכלית וידידותית לסביבה, שכן הוא מאפשר לאנשים לשכור רכב רק בעת הצורך, ובכך להפחית את השימוש ברכב פרטי ואת התלות בו.
הפתרון הזה הופך ליותר ויותר פופולרי בערים גדולות ברחבי העולם, בזכות היכולת שלו לצמצם את כמות כלי הרכב על הכביש, להפחית עומסי תנועה ולהוריד את רמות זיהום האוויר.
מעבר לשיפור הנגישות בתחבורה, לרכבים השיתופיים יש פוטנציאל לסייע לתושבי פרדס חנה-כרכור להפחית את הצורך בבעלות על רכב פרטי נוסף למשפחה, לחסוך בעלויות התחזוקה והביטוח, ולהימנע מלחצי חנייה. בנוסף, השירות החדש יפחית את הצפיפות בדרכים ויתרום לשיפור איכות האוויר ביישוב, בכך שיותר אנשים ישתמשו ברכב שיתופי במקום להחזיק רכב פרטי שברוב הזמן חונה ללא שימוש.
במסגרת הפיילוט המקומי, הוחלט להציב את הרכבים השיתופיים בשלושה מוקדים מרכזיים: נווה פרדסים ליד מתחם הדר סנטר, חניון המועצה ושכונת עומרים. מיקומים אלו נבחרו בקפידה, תוך דגש על חניות במוקדים מרכזיים שנראים מהכביש, וממוקמים באזורים אורבניים וצפופים.
עו"ד אביעד סיני סגן ראש המועצה ומחזיק תיק התחבורה: אני שמח על כך שאנחנו מקדמים נושאים חשובים מעין אלו יחד עם אשכול רשויות "מישור החוף" אליו הצטרפנו. פנינו אל וועדת התמרור בבקשה לזרז את אישור המיקומים וצביעת החניות המתאימות כדי שנוכל לקדם כבר את הפיילוט. אני מודה לחברתי חברת המועצה יעל כהן פארן יו"ר וועדת איכות הסביבה ולנוי דגן נוי דגן מנהלת מחלקת תחבורה מרחבית אשכול רשויות מישור החוף על הסיוע בנושא".
בנוגע למתכונת השימוש, הוחלט כי הרכבים השיתופיים יפעלו בשיטה שעתית עם אפשרות להזמנתם מראש, ולא במתכונת יומית. החלטה זו נועדה להקל על התושבים ולמנוע בלבול, כאשר המטרה היא לאפשר נגישות וזמינות מירבית לשימוש ברכבים אלו. הפיילוט לרכבים שיתופיים הוא צעד נוסף במאמצי המועצה לשיפור איכות החיים ביישוב ולהפחתת עומס התנועה והזיהום הסביבתי, ובכך להציע פתרון תחבורתי ירוק, כלכלי ונוח יותר לתושבים.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!