ילדי נתניה מוזמנים להשתתף בפרויקט הנצחה ולשלוח ציורים שישמשו כאיורים בספר ילדים לזכרה של סמל שיר שלמה הי"ד
"השבוע של שיר" הינו ספר ילדים מאת סיגל מגן שנכתב בהשראתה ולזכרה של סמל שיר שלמה הי"ד, אשר נפלה בקרב על בסיס אורים בשבעה באוקטובר. במרכז הקהילתי מזרח נתניה, מבית החברה למתנ"סים, יחד עם משפחתה של שיר, מזמינים את הילדים והנוער להשתתף בפרויקט ההנצחה ולשלוח ציורים שישמשו כאיורים לספר.
סמל שיר שלמה הי"ד נפלה בשבעה באוקטובר בבסיס אורים. במסגרת פרויקט מיוחד, לו שותפה משפחתה של שיר והמרכז הקהילתי מזרח נתניה, מבית החבה למתנ"סים, קוראים לילדים ולנוער להשתתף בפרויקט הנצחה מיוחד – לאייר את הסיפור שנכתב בהשראתה על ידי סיגל מגן.
הגשת הציורים מיועדת לילדים ונוער בכל רמת ציור עד לסוף חודש אוקטובר, כאשר הציורים הנבחרים ישמשו כאיורים לספר יבחרו על ידי וועדה מיוחדת. את הציורים יש לצייר בטושים וצבעים עזים. לקריאת הסיפור יש להיכנס ללינק
https://forms.gle/LRcowJDmioCaRXPJA
שיר גדלה והתחנכה בנתניה, למדה בבית הספר היסודי "אלומות" ובחטיבת הביניים "בית הספר לתעופה ולחלל אורט ע"ש אלתרמן". בתיכון למדה בבית הספר "קריית חינוך אורט יד לבוביץ'" במגמת ספורט והתמחתה בריצות ארוכות. שיר סיימה את לימודיה בהצטיינות בכל בתי הספר שבהם למדה ובתיכון קיבלה תעודת "מצטיינת רב־ תחומית" והוסמכה להדריך בחדר כושר. חלומה של שיר הנבונה וטובת הלב היה להיות רופאה.
שיר התגייסה לצה"ל באוגוסט 2022 וסיימה את הטירונות בהצטיינות. לימים, סיימה קורס לתפקיד סמלת מבצעים והוצבה בבסיס "אורים" של פיקוד העורף וביום העצמאות קיבלה תעודת "חיילת מצטיינת".
כאשר בסיס "אורים" הותקף בשבעה באוקטובר, שיר לא היתה במשמרת אך מיד עשתה את דרכה לחמ"ל ומשם דיווחה על המצב למפקדיה שהיו מחוץ לבסיס. תפקודה היה מקצועי והיא אפילו ספרה את המחבלים כדי שדיווחיה יהיו מדויקים ככל שניתן. היא ניסתה להשיג הגנה לבסיס ולשם כך התקשרה לגורמי ביטחון שונים ובכלל זה למשטרה. לצידה פעלו בחמ"ל במקצועיות ובקור רוח גם החיילות האחרות שהיו במקום וניהלו יחד עימה את המשבר.
במהלך הבוקר נפצעה ברגלה מירי המחבלים עדן רם, חברתה של שיר בבסיס. שיר הרגיעה אותה, שמה לה חוסם עורקים והמשיכה לבצע את משימותיה בחמ"ל.
כשמפקדיה של שיר הגיעו לבסיס, היא עלתה מולם בקשר וסירבה בקור רוח לפתוח להם את השער משום שהם לא היו חמושים והיא חששה לחייהם. במהלך המתקפה על החמ"ל ירו המחבלים אש לעברו של רס"ם אהרון פרש ז"ל, שעמד מחוץ לחמ"ל כדי להגן עליו. אהרון נהרג מירי זה. שיר לקחה את נשקו של אהרון והמתינה דרוכה למחבלים שעמדו לפרוץ את הדלת.
בתחקיר של ערוץ 12 תוארו רגעיה האחרונים של שיר ושל מפקדת החמ"ל אלינה פרבוסודובה ז"ל שהמתינה לצידה לכניסת המחבלים. וכך נאמר בתחקיר העיתונאי: "מצלמת החלון מראה את אלינה ושיר במצב כריעה. הנשקים דרוכים מול המחבלים שבפתח החמ"ל. הם ירו במצלמות האבטחה והתקדמו לכיוון אלינה ושיר. הם איגפו את דלת החמ"ל מכל הכיוונים והתכוננו לפריצה. בשנייה שהדלת נפתחת, אלינה ושיר פותחות באש. המחבלים ברחו, אבל הרימונים שברשותם שינו את התמונה".
שיר נהרגה במתקפת המחבלים בשבעה באוקטובר בבסיס אורים. לאחר מותה, היא נפלה וגופה הגן על שתי חיילות ששרדו את המתקפה. לפני נפילתה הצליחה שיר לירות צרור כדורים לעבר המחבלים. בנופלה, הצילה שיר את חייהם של רבים.
את הציורים יש למסור למרכזים הקהילתיים:
מרכז קהילתי קריית השרון - רחוב טום לנטוס 31
מרכז קהילתי נאות גנים - רחוב עובדיה אברהם 33
מרכז קהילתי רבין - רחוב נרי יצחק 1 (ליד מגרש הספורט של בית ספר רבין)
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!