בקריית החינוך אורט יד לבוביץ חנכו בוסתן על שמו של אופיר ליבשטיין ז"ל
בטקס מרגש חנכו בקרית החינוך אורט יד לבוביץ, בוסתן על שמו של ראש מועצת שער הנגב לשעבר, אופיר ליבשטיין ז"ל שנפל כשהוא מגן בגופו על ביתו, ביום הנורא ב-7 לאוקטובר 2023. בבוסתן הנציחו גם את זכרם של רס"ם יוסף חיים הרשקוביץ מנהל אורט פלך בנים אשר נפל בקרב ברצועת עזה ותלמידי בית הספר שנפלו מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל.
בטקס המרגש השתתף, דורון ליבשטיין, אחיו של אופיר, שסיפר לעשרות התלמידים שהשתתפו, על אחיו אופיר ז"ל, פועלו הרב בארץ ופועלו בחו"ל, הכל למען חיזוקה של מדינת ישראל וישובי עוטף עזה.
מנכ"לית קרית החינוך ורד דברת, סיפרה על הקשר המיוחד עם אופיר וההיכרות איתו.
" קריית החינוך אורט יד לבוביץ חרטה על דגלה את ערכי המנהיגות והיזמות. כחלק מתפיסה זו אנו מקפידים מדי שנה להעשיר את קהילת מורי המנהיגות בסמינרים מעוררי השראה הכוללים מפגשים עם אנשי חזון , ויזמים המגשימים חלומות.
שנים רבות חלמתי לקיים סמינר בעוטף עזה אך המציאות המורכבת מנעה זאת. בין קאסמים, קורונה ועיצומי ארון המורים , הביקור נדחה שוב ושוב. במרץ 2023 , שבעה חודשים בלבד לפני האסון שפקד אותנו הצלחתי להגשים את החלום. בעזרתו של ירון וינקלר, יצאנו קהילת מורי המנהיגות למסע מרגש .מסע בו ביקרנו בקיבוצים, בישובים, נחשפנו לעשייה ובעיקר פגשנו את האנשים. אנשים מהם למדנו מה הוא חוסן, מהי יצירתיות ונחישות. מהי אופטימיות ותקווה. שם פגשנו את אופיר.
אופיר ראה במפגש עימנו הזדמנות חשובה לספר ולשתף על החיים בעוטף . מפגש שהינו חובה אבל לא פחות גם זכות. הוא שיתף אותנו בחזון שלו, חזון שראה את המרחב של עוטף עזה כמקום שבו יום אחד יקום אזור לשיתוף פעולה כלכלי וחברתי בינינו לבין שכנינו מעבר לגבול. שיתוף פעולה אשר יהווה בסיס לעתיד אחר לאזור. לנו ולשכנינו.
אופיר סיפר באהבה גדולה על החיבור שלו לדרום והצליח להדביק את כולנו בכך שאתם שם חיים בחיי קהילה אמיתית.
הבוסתן אותו אנו חונכים היום אינו אנדרטה. הוא מקום של חיים, של צמיחה והתחדשות. כל עץ , כל פרח ופרי הם עדות לכוחם של החיים. נעמי שמר ז"ל, המשוררת והפזמונאית כתבה ב1967 את שירה הידוע, מחר.
אין דרך ראויה יותר להנציח את זכרם של אופיר, יוסי, דבי, שיר ליאל ושאר גיבורי וגיבורות ישראל ששילמו את המחיר היקר ביותר מאז השבעה באוקטובר. נייחל לשיבתם של כל החטופים הביתה".
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי בחרה להפתיע את אמה דיאנה לרגל יום הולדתה במלון גליליון, בגליל העליון. צ'רכי ואמה דיאנה הגיעו לסופ"ש ארוך שם סיפרה צ'רכי שבקרוב היא טסה לגרמניה להופיע בפסטיבל המוסיקה פיוז'ו, בבמה המרכזית מול 15 אלף איש, ומייד לאחר מכן טסה לפריז להקליט אלבום חדש בפרסית. שעזבו את המלון הבטיחה צ'רכי שתחזור והפעם לחופש המשפחתית עם בעלה תום אבני והילדים.
הגליל שב לפרוח! 2 אירועים אביביים ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי. הראשון: יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, ב- 16 במאי 2025, ביקב כישור. השני: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי - מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח - 22-24 במאי 2025 | ברחבי הגליל המערבי. פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי. תהנו!
סלבס, מובילי דעת קהל, כוכבות רשת ואישיות תרבות ואמנות הצפינו בשבוע שעבר לצפון, לרגל אירוע השקת פתיחת מייצגו החדש של האמן הבינלאומי סאם חלבי בעופר גרנד קניון חיפה. האירוע נפתח בקוקטייל, מינגלינג וחשיפת המייצג החדשני. הגיעו להתרשם מהאמנות: כוכבת רוקדים עם כוכבים סנה סוקול כוכבת "רוקדים עם כוכבים", לירן שטראובר וטל טלמון שהגיעו עם בנם אולי בן ה – 4 וחצי, גל רובין שהפתיעה עם הבן זוג מודי ספורי מחובקים ומאוהבים, שרית פולק שחזרה ממקסיקו ,פאני בוזגלו – גרושתו של אוהד בוזגלו שהגיע יחד עם חברה הטוב דניאל עציוני כוכב הישרדות, עוד ועוד.